Inšpekcia opäť navrhuje vyradiť súkromnú školu na Orave zo siete škôl

Štátna školská inšpekcia (ŠŠI) navrhla vyradiť zo siete škôl Súkromnú strednú odbornú školu v Dolnom Kubíne.

12.05.2022 11:27
debata (2)

Dôvodmi návrhu na vyradenie sú nerešpektovanie vzdelávacích štandardov, chýbajúce učebné osnovy a nedodržanie normatívu pre praktické vyučovanie. Informoval o tom vedúci kancelárie hlavnej školskej inšpektorky Matúš Jarolín.

Inšpekcia navrhla vyradiť školu zo školskej siete už v roku 2017, časť vtedy zistených nedostatkov škola odstránila a pred dvoma rokmi ministerstvo školstva zastavilo konanie o vyradení, pretože dospelo k názoru, že dôvody na vyradenie už boli neaktuálne. „Dnes v škole naďalej dochádza k závažnému porušovaniu právnych predpisov, a to ešte vo väčšom rozsahu ako v školskom roku 2016/2017,“ skonštatovala hlavná školská inšpektorka Alžbeta Štofková Dianovská.

ŠŠI vykonala v škole tematickú inšpekciu vlani v októbri, jej predmetom bolo zistiť stav a úroveň riadenia, podmienok výchovy a vzdelávania žiakov v študijných odboroch a učebných odboroch v strednej odbornej škole. „Nedostatky v riadení školy, podmienkach výchovy a vzdelávania sú znakom slabej prípravy pre vykonávanie profesie žiakov. Veríme, že ministerstvo školstva situáciu vyrieši v zákonom stanovenej lehote 60 dní,“ dodala hlavná školská inšpektorka.

Igor Matovič, protest 2010 Čítajte viac Minister chce štrajkovať proti ministrovi. Vyjdú Matovič a Gröhling pre učiteľské platy do ulíc?
2 debata chyba
Viac na túto tému: #školstvo #Dolný Kubín #Štátna školská inšpekcia