Košickú detskú železničku zaliali rozvodnené potoky, trať je už prejazd

Na Košickej detskej historickej železnici vyhlásili vo štvrtok večer po silnej búrke a následnom rozliatí bočných prítokov Čermeľského potoka mimoriadnu situáciu. Trať dali do poriadku rýchlejšie, než predpokladali.

10.06.2022 06:39 , aktualizované: 10:25
debata (1)

Riaditeľ železnice prerušil prevádzku, pretože bolo potrebné odstránenie všetkých prekážok na trati, ktoré bránili premávke vlakov. Práce prebehli rýchlejšíe, než pôvodne predpokladali.

„TRAŤ JE UŽ PREJAZDNÁ. Pozývame vás na jazdu už dnes (v piatok) o 11:00 z Čermeľa a o 11:40 z Alpinky,“ napísalo občianske združenie na sociálnej sieti v piatok doobeda.

„Po prehliadke trate sme zistili, že minimálne dva rozvodnené potoky naplavili na trať množstvo nečistôt, blata, kameňov či dreva. Zatiaľ sa nám podarilo na ráno získať prisľúbenú pomoc z Dopravného podniku mesta Košice, na tvári miesta zistíme, ako dlho bude musieť byť prevádzka obľúbenej košickej atrakcie prerušená. Všetci veríme, že už cez víkend budú vlaky, hoc zníženou rýchlosťou, po trati opäť premávať,“ povedal riaditeľ detskej železnice v Košiciach Ľubomír Lehotský vo štvrtok vo večerných hodinách.

Prvý a jediný drezinový ovál na Slovensku Čítajte viac Čo inde nemajú: drezinový ovál na Kraji sveta v Čermeli

Silná búrka, ktorá sa vo štvrtok podvečer prehnala nad Košicami, spôsobila, že na viacerých úsekoch štvorkilometrovej trate sú popadané stromy, naplavené kamene a koľaje sú pokryté blatom. Trať bola v dôsledku silných nánosov na viacerých úsekoch neprejazdná.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Košický kraj #Detská železnica Košice