Muž sa po ostrej partnerskej hádke polial benzínom a zapálil

Nezhody medzi partnermi vyvrcholili extrémnym činom. Muž sa priamo na ulici polial benzínom a vzápätí škrtol zápalkou. Pri pohľade na horiaceho človeka zostali okoloidúci ľudia zhrození. Niektorí pribehli a hasili ho vodou.

21.06.2022 17:00
Benzín / Horľavina / Upálenie / Foto: ,
Na mieste činu zostali viditeľné stopy po horľavine
debata (29)

Incident sa odohral v pondelok poobede pred jedným z banskobystrických sociálnych zariadení. Práve tam našla útočisko 34-ročná žena s dvomi deťmi, za ktorou prišiel jej 42-ročný partner.

Svedkovia tvrdia, že chvíľu predtým, ako rozrušený chlap vzbĺkol, sa búrlivo hádali. Dôvod konfliktu a následného konania muža nepoznajú. Zrejme však nešlo o skrat – skôr to vyzerá, že na miesto prišiel už s určitým plánom. Benzín a zápalky si totiž priniesol sám.

Viacerí videli, ako sa oblial a zrazu vzbĺkol. Potom tam pribehli nejakí ľudia, ktorí sa mu snažili pomôcť a oheň zlikvidovať. O chvíľu nato prišli hasiči aj zdravotníci.

„Húkali tu sirény. Bol to hrozný pohľad. Záchranári muža ošetrili a vo vážnom stave odviezli do banskobystrickej nemocnice. Vraj mal popáleniny na viac ako 80 percentách tela,“ povedal jeden zo susedov.

Sociálne zariadenie v Banskej Bystrici , pred... Foto: Pravda, Eva Štenclová
Sociálne zariadenie v Banskej Bystrici Sociálne zariadenie v Banskej Bystrici , pred ktorým sa incident odohral

„Nechápem, prečo to urobil. Už predtým tu robil problémy, hádali sa viackrát. Jeho žena je z toho teraz úplne mimo. Nevie sa spamätať, stále vraj plače. Má to ťažké,“ podotkol. Tvrdí, že nikdy predtým sa v tamojšom zariadení, respektíve v jeho blízkosti, nič podobné nestalo. „Teda aspoň o tom neviem,“ doplnil.

Prípadom sa zaoberala aj polícia. „Preverili sme to. Muž si sám spôsobil zranenia, čo potvrdili aj svedkovia. Keďže nešlo o žiadny trestný čin ani priestupok, viac to neriešime,“ vysvetlila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Stav muža bol natoľko vážny, že ešte v pondelok večer ho museli vrtuľníkom previezť do popáleninového centra v Bratislave. Či je mimo ohrozenia života, sa redakcii Pravdy nepodarilo zistiť. Univerzitná nemocnica v Bratislave do uzávierky na naše otázky neodpovedala.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #benzín #Banská Bystrica #upálenie