Košický kraj má už šesť kandidátov na župana

Kandidatúru na post župana Košického samosprávneho kraja ohlásili ďalší dvaja kandidáti.

13.07.2022 06:00
budova Košického samosprávneho kraja, KSK, župa Foto:
Budova Košického samosprávneho kraja.
debata (1)

Spišskonovoveského stredoškolského učiteľa Viliama Púčeka predstavil predseda ĽS NS Marian Kotleba. Županom chce byť aj Vladislav Stanko, ktorý svoju kandidatúru oznámil na sociálnej sieti. Spojené župné a komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Púček učí na Strednej odbornej škole drevárskej odborný výcvik. Na kandidátke ĽS NS v parlamentných voľbách 2020 nebol zo 75. miesta zvolený za poslanca. Je však oblastným predsedom strany a v samospráve dosiaľ nepracoval. Jeho snahou bude ponúknuť voličom alternatívu, nový vietor do plachiet, chrániť ich záujmy a zabezpečovať potreby. Investíciám zo strany kraja chce dať ešte väčší priestor a váhu.

zväčšiť Viliam Púček kandiduje vo voľbách na župana KSK... Foto: Viliam Púček (FB)
Viliam Púček, kandidát na župana KSK Viliam Púček kandiduje vo voľbách na župana KSK s podporou ĽSNS.

Konkrétne nápady a špecifické programové body chce ĽS NS predstaviť až tesne pred voľbami, aby jej ich podľa Kotlebu iné strany „neukradli“. Kandidát sa chce prezentovať na bilbordoch a mítingoch a kampaň bude financovať z vlastných alebo zo zdrojov strany.

Riaditeľ vzdelávacieho inštitútu Vladislav Stanko, poslanec mesta Košice a mestskej časti Dargovských hrdinov, svoju kandidatúru oznámil prostredníctvom sociálnej siete. Umiestnil na nej svoju fotografiu a slogan Efektívny kraj s odkazom na webovú stránku, ktorá sa však týka volieb v roku 2020. Bude kandidovať ako nezávislý. V roku 2017 sa vzdal kandidatúry na post predsedu kraja.

zväčšiť Vladislav Stanko kandiduje vo voľbách na župana... Foto: Vladislav Stanko (FB)
Vladislav Stanko, kandidát na župana KSK Vladislav Stanko kandiduje vo voľbách na župana KSK ako nezávislý

Kandidátov na župana Košického samosprávneho kraja je doteraz šesť. Medzi prvými v jeden deň ohlásili kandidatúru Róbert Suja s podporou strany Hlas a košický podnikateľ Džemal Kodrazi, ktorý bude reprezentovať svoju stranu Princíp. Ďalším kandidátom je terajší primátor Michaloviec a poslanec Národnej rady Viliam Zahorčák s podporou strany Smer a už aj doterajší župan Rastislav Trnka, ktorého podporujú strany KDH a Aliancia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Košický kraj #voľby do VÚC #kandidát na župana