SHMÚ upozorňuje na silný vietor na západe Slovenska

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého stupňa pred silným vetrom od štvrtka 23.00 h do piatka (15. 7.) 6.00 h. Výstrahy platia pre celé západné Slovensko. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

14.07.2022 14:11 , aktualizované: 15:07
vietor, počasie, víchor, tajfún, hurikán,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Vietor môže nárazovo dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. „Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozornilo SHMÚ.

Video

Najvyššia teplota môže byť na juhozápade Slovenska

Výstraha II. stupňa platí pre okresy Bratislava, Senec, Nové Zámky, Komárno a Dunajská Streda. Výstraha nateraz platí od 14.00 do 18.00 h.

Pre zvyšok Bratislavského a Trnavského kraja, ale aj viaceré okresy Nitrianskeho, Banskobystrického a Košického kraja platí výstraha prvého stupňa. Teploty tu môžu dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia.

„Pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je preto vysoká,“ upozornili meteorológovia.

Horúčavy vrcholia, prichádza ochladenie

Horúčavy na Slovensku vrcholia, prichádza ochladenie. Pred príchodom studeného frontu, ktorý sa prejaví už najbližšiu noc, vrcholí prílev teplého vzduchu od západu.

Podľa slov meteorológov ochladenie bude miestami sprevádzané dažďom, a to najmä na severe. Ako uviedli, na zmiernenie sucha to však výraznejší vplyv mať nebude.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #vietor