Pri obci Sása sa zrazilo auto so štyrmi cyklistami, dvaja neprežili

Životy dvoch hasičov si v pondelok podvečer vyžiadala dopravná nehoda na ceste od obce Sása (okres Zvolen) do obce Pliešovce – Zaježová.

18.07.2022 20:41 , aktualizované: 19.07.2022 11:30
debata (31)

Osobné vozidlo sa zrazilo so štyrmi cyklistami, príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorí sa boli v čase osobného voľna previezť na bicykloch, informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Katarína Križanová.

„Následkom nehody utrpel jeden z príslušníkov zranenia nezlučiteľné so životom. Ďalší utrpel ťažké zranenia, ktorým aj napriek enormej snahe zasahujúcich záchranárov na mieste podľahol,“ uviedla Križanová. Ďalší dvaja hasiči sú bez zranení.

Podľa doterajších zistení polície sa 53-ročný vodič pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Po prejdení pravotočivej zákruty čelne narazil do dvoch oproti idúcich cyklistov. Obaja muži, vo veku 35 a 36 rokov zraneniam na mieste podľahli.

Alkohol u vodiča zistený nebol, nariadený bol aj odber biologického materiálu, za účelom zistenia inej návykovej látky. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz.

„Všetky ďalšie okolnosti, ako aj príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania a znaleckého skúmania, preto nateraz nebudeme k prípadu poskytovať žiadne ďalšie informácie,“ dodala polícia.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Cyklisti #tragická dopravná nehoda