V šalianskom Dusle došlo k výbuchu, Ukrajinec prišiel o ruku

V šalianskom závode Dusla došlo v stredu k výbuchu, pri ktorom robotník prišiel o roku.

25.08.2022 11:51 , aktualizované: 13:25
Duslo SALA Foto: ,
Vstup do areálu Dusla Šaľa.
debata (19)

Informuje o tom Markíza na svojom spravodajskom webe. „Dvadsaťosemročný Ukrajinec vypiloval v chemičke veko na nádobe, ktorá bola pravdepodobne pod tlakom. Nasledoval výbuch, ktorý zasiahol dvoch mužov. Obaja sú z Ukrajiny,“ píšu tvnoviny.

Polícia neskôr uviedla, že pri incidente sa ťažko zranili dvaja muži. Podľa nitrianskej krajskej policajnej hovorkyne Viktórie Borlokovej sa incident stal v stredu okolo 16. hodiny.

Jednému z robotníkov explózia poškodila sluch, druhého, ktorý prišiel o roku, letecky transportovali do Nitry, kde ho operovali. „Momentálne leží na áre, je stabilizovaný, no v ohrození života,“ dodávajú tvnoviny.

Celý prípad si už prevzala polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. „Okolnosti prípadu a presnú príčinu tejto udalosti polícia vyšetruje v spolupráci s odborníkmi. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," doplnila Borloková.

Generálny riaditeľ chemickej fabriky Duslo Šaľa Peter Bláha Čítajte viac Zahraniční výrobcovia Adblue už odstavujú výrobu. Situácia bude gradovať, tvrdí šéf Duslo Šaľa
19 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #nehoda #Duslo Šaľa