Stovka otužilcov a plavcov pláva naprieč Liptovskou Marou

Približne stovka otužilcov a plavcov z celého Slovenska sa stretla v pondelok na brehu Liptovskej Mary na nultom ročníku plaveckého podujatia Mara Swim.

29.08.2022 12:16
Liptovská Mara Foto: ,
Vodná nádrž Liptovská Mara
debata (1)

Cieľom je preplávať viac ako 3,5-kilometrový úsek priehrady až na Dechtáre. Informovala o tom organizátorka podujatia, diaľková plavkyňa Soňa Rebrová.

„Po tom, ako som vlani preplávala slovenské priehrady a urobila tak ustanovujúci rekord, začalo mi písať veľa ľudí, že by aj oni chceli nejakú preplávať a či im neporadím, ako na to. A tak mi napadlo zorganizovať podujatie, na ktorom bude mať možnosť každý plavec preplávať Liptovskú Maru po šírke. Je to vzdialenosť 3,55 kilometra, skúsenejší plavci to stihnú zaplávať za hodinu, pomalší určite do dvoch hodín,“ uviedla Rebrová.

Ako dodala, medzi účastníkmi budú aj nepočujúci plavec či dievčina s Downovým syndrómom. Podujatie odštartovali o 11.00 h.

„Plavcom je k dispozícii tím záchranárov, na vode sú veľké bójky, ktoré nám poskytla Slovenská plavecká federácia, k dispozícii sú paddleboardisti popri trati, pre najlepších sú pripravené vecné ceny. Meranie časov je zabezpečené pomocou snímačov, ktoré bude mať každý účastník na ruke,“ doplnila Rebrová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Liptovská Mara #otužilci