V bratislavskom Lumiéri horelo, kino zatvorili

Bratislavské kino Lumiére a priľahlá kaviareň budú z dôvodu zadymenia priestorov dočasne zatvorené. Zakúpené vstupenky na zrušené predstavenia budú v plnej výške refundované, informoval Slovenský filmový ústav (SFÚ).

20.09.2022 09:03 , aktualizované: 15:17
Kino Lumiere Foto:
Kino Lumiere.
debata (1)

Požiar vypukol v utorok ráno v priestoroch digitalizačného pracoviska SFÚ na Špitálskej ulici v Bratislave. „Kino Lumiére, ktoré sa nachádza v rovnakej budove ako digitalizačné pracovisko, nebolo požiarom priamo zasiahnuté,“ priblížila Simona Nôtová z SFÚ.

Ďalej uviedla, že v miestnosti, kde vypukol požiar, sa nenachádzali žiadni zamestnanci a nikto nebol zranený. „V súčinnosti s Hasičským a záchranným zborom sa zároveň na mieste vykonáva požiarna expertíza, ktorá má zistiť príčinu požiaru,“ dodala. Predmetom zisťovania je aj miera poškodenia, preto výšku škody zatiaľ nie je možné stanoviť.

Požiar na Špitálskej ulici ohlásili krátko po 7.30 h. „V čase príjazdu hasičov boli priestory kina zadymené. Hasičské jednotky vyhľadávali zdroj dymenia a súbežne kontrolovali budovu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny,“ uviedol hovorca hasičov. Zamestnancov ministerstva evakuovali. Budovu zároveň odpojili od elektrickej energie.

Pri udalosti zasahovalo viac ako 20 hasičov so šiestimi kusmi techniky.

„Protipožiarny bezpečnostný systém včasne zareagoval a spustil evakuáciu zamestnancov. Tá prebehla bezpečne a plynulo,“ priblížil tlačový odbor rezortu práce. Zároveň poďakoval hasičom za pomoc a spoluprácu pri zabezpečení priestoru.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Kino Lumiere