Na robotníkov sa v práci prepadla strecha. Jeden zomrel

V stredu dopoludnia došlo v Košiciach k tragédii. Počas búracích prác sa na dome prepadol krov strechy, ktorý zavalil robotníkov.

28.09.2022 00:00
strecha_smrťak_Košice Foto:
Na ulici Slovenskej jednoty sa prepadla strecha. Jeden robotník zraneniam podľahol.
debata

„Jedna osoba utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Na mieste sú všetky záchranné zložky,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. Ulicu Slovenskej jednoty zatvorili.

„Jeden z pacientov po úraze na stavenisku bol privezený s ťažkými poraneniami na urgentný príjem na Rastislavovu ulicu. Je hospitalizovaný na JIS Kliniky úrazovej chirurgie. Je v stabilizovanom stave. Druhý pacient po pracovnom úraze bol pri vedomí, vyšetrený na oddelení urgentného príjmu na Tr. SNP. Na vlastnú žiadosť bol prepustený do domácej liečby,“ uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Monika Krišková.

„Počas rekonštrukčných prác na jednom z rodinných domov na ulici Slovenskej jednoty v Košiciach došlo k tragickej udalosti. Podľa prvotných informácií oporný múr rodinného domu zavalil pracovníkov, ktorí tam vykonávali rekonštrukčné práce,“ popisuje udalosť hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová s tým, že jedna z osôb, žiaľ, zraneniam na mieste podľahla. Ďalšie dve osoby boli so zraneniami prevezené do nemocnice.

Príslušníci Policajného zboru uzavreli cestu a miesto udalosti dôkladne zdokumentovali a vykonali prvotné neodkladné úkony. „Bližšie okolnosti, za akých k tejto tragickej udalosti došlo, policajti zisťujú. Viac informácií v týchto chvíľach nie je možné poskytnúť,“ dodala hovorkyňa na záver.

Podľa informácií denníka Korzár pracovisko Staré Mesto Stavebného úradu mesta Košice povolilo odstránenie časti stavby obytnej budovy – strechy, ktorej vlastníkom je košická eseročka TDS engineering. „Rozhodnutie je vydané, ale ešte nenadobudlo právoplatnosť. S prácami tak ešte nemali začať. Zároveň stavebný úrad eviduje žiadosť o stavebné povolenie rekonštrukcie tejto obytnej budovy. V súčasnosti je stavebné konanie prerušené a stavebník bol vyzvaný na doplnenie podkladov.“ Prípad vyšetruje aj inšpektorát práce.

pracovný úraz Košice

Pri búracích prácach na dome sa prepadol krov domu, ktorý zavalil troch pracovníkov.

Fotogaléria
Na miesto nešťastia prišli aj hasiči.
Záchranka odviezla dvoch robotníkov do nemocnice.
Polícia uzavrela prístupovú cestu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #Košice #pracovný úraz #Košický kraj