Polícia odhalila minulý týždeň v Žilinskom kraji 31 vodičov pod vplyvom alkoholu

Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji 31 vodičov motorových a nemotorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

04.10.2022 11:25 , aktualizované: 14:49
Polícia / Kontrola / Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkalo šesť nad jedno promile, u desiatich vodičov zistili alkohol do jedného promile. Pri dychovej skúške zistili policajti alkohol aj u 15 vodičov nemotorových vozidiel, uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 34-ročný vodič osobného auta z okresu Čadca. „V nedeľu (2. 10.) večer mu policajti na ceste prvej triedy v Skalitom (okres Čadca) pri dychovej skúške namerali 1,14 miligramu na liter (2,38 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz. Poverený príslušník PZ skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ dodala Kremeňová.

auto, jazda, vodoč, šofér Čítajte viac Alkohol za volantom zabíjal. Čo s našimi reflexami robí promile, dve či tri alkoholu v krvi? Vysvetľuje odborníčka

Policajti v Banskobystrickom samosprávnom kraji odhalili od začiatku roka do týchto dní už 2030 prípadov, keď vodiči viedli vozidlá pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky. Informovala o tom v utorok banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že je to alarmujúce číslo.

„Rekordérmi“ posledných dní sú dvaja 41-roční muži, ktorých v nedeľu zastavili a kontrolovali dopravní policajti z Lučenca. Prvý vodič osobného auta pri dychovej skúške nafúkal 3,21 promile. Na mieste ho zadržali a skončil v policajnej cele. Tam putoval aj ďalší vodič, ktorého o dve hodiny neskôr zastavila hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky. Sedel za volantom toho istého auta a nafúkal 3,29 promile.

debata chyba
Viac na túto tému: #Žilinský kraj #jazda pod vplyvom alkoholu