Vodič v Bardejove narazil do nákladného auta, nafúkal 3,6 promile

Vodičovi osobného auta, ktorý vo štvrtok (6. 10.) podvečer v Bardejove narazil do zaparkovaného nákladného vozidla, polícia v dychu namerala 3,6 promile alkoholu.

07.10.2022 11:52 , aktualizované: 12:40
alkohol tester Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu vzniesol voči 30-ročnému mužovi obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

SR polícia Čadca nehoda chodci vodič opitý Čítajte viac Opitý vodič zrazil matku s dvoma deťmi. Boli na chodníku

Bardejovčan šoféroval po ulici Pod Vinbargom, kde sa pri vchádzaní na parkovisko nevenoval plne vedeniu vozidla a narazil do nákladného auta. Jeho majiteľovi spôsobil škodu vo výške 500 eur.

zochova, nehoda Čítajte viac Analytik Drahovský: Tresty za alkohol za volantom by mali rásť s každou desatinou promile

„Vodič bol po dopravnej nehode podrobený dychovej skúške, výsledok prvej presiahol 3,5 promile, výsledok opakovanej dychovej skúšky presiahol hodnotu 3,6 promile,“ uviedla Ligdayová. Polícia muža na mieste zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia.

VIDEO: Ľudia bez šance. Desivé zábery z nárazu auta na Zochovej
Video

Muž v Nitre šoféroval opitý a vošiel aj do protismeru

Dopravní policajti z Nitry zadržali vodiča, ktorý jazdil v mestskej časti Dolné Krškany pod vplyvom alkoholu, vošiel aj do protismeru. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Hliadka počas služby spozorovala vozidlo Mercedes Benz, ktoré oproti nim jazdilo zo strany na stranu. Policajti sa za vodičom okamžite otočili. Vošiel do protismeru na Lieskovú ulicu, kde porušil značku zákazu vjazdu a celou ulicou prešiel v protismere.

Vodič predložil policajtom doklady potrebné na vedenie motorového vozidla. Následne bol 60-ročný muž podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,02 promile. Vodič uviedol, že sa pohádal so ženou a vypil približne pol litra vodky. „Keďže bol hladný, čakal kým vytriezvie a potom si chcel ísť kúpiť bagetu na čerpaciu stanicu,“ zdôvodnil policajtom svoju jazdu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol za volantom