Vodič, ktorý zrazil v Čadci matku s dvomi deťmi, poputuje do väzby

Vodič, ktorý zrazil na chodníku v Čadci matku s dvomi deťmi, poputuje do väzby. Sudkyňa Okresného súdu v Čadci o tom rozhodla v neprítomnosti obvineného. Uznesenie o vzatí do väzby nie je právoplatné. Prokurátor sa vzdal práva na podanie sťažnosti, informoval zástupca hovorkyne Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa.

07.10.2022 12:14 , aktualizované: 12:30
debata (27)
VIDEO: Emotívna spoveď otca dievčatka, ktoré zrazil opitý vodič v Čadci
Video

„Sudkyňa rozhodla o jeho vzatí do väzby, keďže existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu. Taktiež existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti,“ doplnil Michňa.

SR polícia Čadca nehoda chodci vodič opitý Čítajte viac Opitý vodič zrazil matku s dvoma deťmi. Boli na chodníku

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Gabriely Kremeňovej obvinili policajti 37-ročného vodiča z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Po dopravnej nehode v stredu (5. 10.) sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,86 miligramu na liter (1,79 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ spresnila.

Miška, zrazené dievčatko, Čadca, opitý vodič Čítajte viac Otec zrazeného dievčatka má pre opitého šoféra jasný odkaz: Nech dostane, čo mu patrí

Po nehode previezli matku s deťmi aj vodiča na ošetrenie do Kysuckej nemocnice v Čadci. Matku z nemocnice prepustili, zranené dievčatko neskôr previezli na ďalšie vyšetrenia do Univerzitnej nemocnice v Martine (UNM). „Je hospitalizované na JIS oddelení kliniky detí a dorastu, jeho stav je stabilizovaný,“ uviedla Zuzana Marčeková z oddelenia marketingovej komunikácie UNM.

SR Bratislava súd Dušan D. tragédia návrh väzba BAX Čítajte viac Dědeček zbabelo ušiel zo súdu. Vodiča zo Zochovej budú stíhať na slobode
27 debata chyba
Viac na túto tému: #Čadca #alkohol za volantom