Vodič MHD, Gruzínec i hrozivá nehoda. V Bratislave opäť úradoval alkohol za volantom

Od piatka polícia v Bratislave zatkla viacero vodičov pod vplyvom alkoholu. Jeden pri hrozivej nehode zrazil chodkyňu, namerali mu 1,25 promile. V sobotu policajti chytili opitého 53-ročného vodiča trolejbusu. V nedeľu zase Gruzínca.

08.10.2022 08:38 , aktualizované: 09.10.2022 16:59
nehoda Foto:
Hrozivá nehoda, pri ktorej v piatok 7. októbra 2022 zrazil opitý vodič v Bratislave na križovatke ulíc Košická – Prievozská chodkyňu.
debata (111)

VIDEO: Ďalšia hrôza od opitého vodiča. Takto zrazil chodkyňu.

Video

Vodič pod vplyvom alkoholu narazil v piatok podvečer v Bratislave do chodkyne. „Dopravní policajti boli včera krátko pred 17.30 h vyslaní na križovatku ulíc Košická – Prievozská, kde došlo k dopravnej nehode medzi 40-ročným vodičom a chodcom," priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

U vodiča nemerali 1,25 promile alkoholu, chodkyňu museli so zraneniami previezť do nemocnice. Okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje.

Opitý Gruzínec

V nedeľu zase bratislavskí policajti zastavili jazdu 42-ročného gruzínskeho vodiča pod vplyvom alkoholu. Dychová skúška u neho odhalila 1,71 promile. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Na Rožňavskej ulici pozornosti policajtov neunikla jeho jazda, keď prešiel cez križovatku počas toho, ako na svetelnej signalizácii svietili červené svetlo," približuje polícia.

S dvomi promile do stĺpa

Vo Vrakuni zase skončilo auto s vodičom pod vplyvom alkoholu v stĺpe verejného osvetlenia. V dychu mu namerali vyše dvoch promile. K nehode došlo v sobotu krátko pred 23.00 h na Dvojkrížnej ulici.

„Podľa doterajších informácií mal vodič na vozidle značky BMW pri prechádzaní križovatkou ulíc Kazanská – Dvojkrížna naraziť do stĺpa verejného osvetlenia, ktorý sa nachádzal na deliacom ostrovčeku na ľavej strane vozovky," ozrejmili policajti na sociálnej sieti.

Dychová skúška na prítomnosť alkoholu preukázala pozitívny výsledok 0,98 mg/l, čo je 2,04 promile. Vodič putoval po ošetrení do cely policajného zaistenia.

Policajti obvinili 24-ročného vodiča vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Polícia v sobotu tiež informovala, že v hlavnom meste jazdil pod vplyvom alkoholu aj 53-ročný vodič trolejbusu mestskej hromadnej dopravy (MHD). Počas kontroly na neho prišli dopravní policajti na Popradskej ulici.

Dychová skúška u neho potvrdila najprv 1,08 promile, opakovaná duchová skúška 1,10 promile. „Nezodpovedný vodič bol obmedzený na osobnej slobode, bol mu zadržaný vodičský preukaz a následne bol eskortovaný na príslušný policajný útvar,“ približuje polícia.

Vodiča polícia už aj obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, uviedla pre TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. „V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému trest odňatia slobody na dva až päť rokov," skonštatovala Šimunková.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) vo svojom stanovisku rázne odsudzuje konanie vodiča, ktoré je podľa neho individuálnym zlyhaním. „Dlhodobo výpravcovia, pracovníci dopravného dispečingu a pracovníci kontroly vykonávajú niekoľko pravidelných kontrol na náhodne vybranej vzorke vodičov, pri ktorých dychovou skúškou zisťujú požitie alkoholu. Deje sa tak pred nástupom do služby, ale aj počas jej výkonu,“ uviedol hovorca DPB Martin Chlebovec. Mestský dopravca aj v súvislosti s týmto prípadom avizuje sprísnenie preventívnych opatrení.

VIDEO: Emotívna spoveď otca dievčatka, ktoré zrazil opitý vodič v Čadci
Video
111 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #nehoda #MHD #alkohol za volantom