Dodávka „natrieskaná“ migrantmi vyletela z cesty. 20 ľudí sa zranilo, vodič utiekol

Po dopravnej nehode dodávky s 29 migrantmi v obci Lúčky v okrese Žiar nad Hronom ošetrili nemocnice v Žiari nad Hronom, Zvolene a Banskej Bystrici vyše 20 ľudí. Zdravotný stav šiestich z nich si vyžiadal hospitalizáciu, uviedli hovorkyne jednotlivých nemocníc.

11.10.2022 17:50 , aktualizované: 12.10.2022 17:38
dodávka, migranti, havária, Kremnica, Lúčky Foto:
Dodávka s migrantmi skončila po rýchlej jazde pred policajtmi v lese.
debata (4)

K vážnej nehode došlo po tom, ako sa policajná hliadka pokúsila zastaviť trojmiestnu dodávku, na ktorej krytej korbe prevážal vodič takmer tridsať migrantov. Vrak auta skončil v lese, šofér ušiel. Momentálne ho policajti stále hľadajú.

Bielu dodávku Iveco Daily s maďarskou ešpézetkou sa medzi Kremnicou a obcou Lúčky snažili krátko pred šestnástou hodinou zastaviť policajti. Vodič, ktorý ju riadil, v jazde pokračoval, pričom vo veľkej rýchlosti nezvládol ľavotočivú zákrutu. Prevrátil sa mimo vozovky a skončil v lese. Na mieste zasahovali hasiči zo Žiaru nad Hronom, Zvolena, z Banskej Bystrice, Martina a Výcvikového centra Lešť.

„Vo vozidle sa nachádzalo 27 osôb, z toho je 5 ťažko zranených. Viacerí mali ľahšie zranenia,“ ozrejmili hasiči z operačného strediska v Banskej Bystrici. Ako priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová, vzhľadom na vysoký počet účastníkov nehody bolo na miesto vyslaných až deväť záchranárskych posádok. „Ošetrili a do nemocníc previezli 11 osôb, ktoré utrpeli najmä stredne ťažké poranenia,“ uviedla Krčová. Ďalších pacientov do nemocníc prevážali i príslušníci Hasičského a záchranného zboru.

Vodič ušiel

Zatiaľ neznámy šofér z miesta ušiel smerom do lesa. Zranených previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom. Migranti, ktorí neutrpeli vážne zranenia, sa podľa našich informácií „zgrupovali“ stojac pri ceste. Údajne ide o ľudí zo Sýrie.

Nehodu potvrdila aj banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. „Po vodičovi sa stále pátra. Na mieste je aj Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii, ktorá bude prípad ďalej riešiť,“ doplnila Faltániová.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #migranti