Vodič utiekol. Polícia na maďarských hraniciach zadržala dodávku s 15 migrantami

Policajti zadržali v stredu počas kontroly nelegálnej migrácie na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka dodávku s 15 migrantami. Po spozorovaní hliadky utiekol vodič späť do Maďarska. Informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

12.10.2022 18:20
migranti Foto:
Dodávka s 15 migrantmi, ktorú bratislavskí policajti zadržali v stredu 12. októbra 2022 počas kontroly nelegálnej migrácie na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka.
debata

„Policajti po otvorení zatvorenej dodávky našli v jej nákladnom priestore posádku celkovo 15 migrantov, medzi ktorými sa nachádzali dve deti a dve ženy," priblížil hovorca. Policajti následne poskytli migrantom pomoc a zabezpečili im pitný režim, keďže javili známky dehydratácie.

dodávka, migranti, havária, Kremnica, Lúčky Čítajte viac Dodávka „natrieskaná“ migrantmi vyletela z cesty. 20 ľudí sa zranilo, vodič utiekol

Vodič dodávky, 27-ročný muž pôvodom z Iraku, bol na území Maďarska spozorovaný a vzápätí zadržaný hliadkou. „Po obmedzení na osobnej slobode bol eskortovaný na príslušný policajný útvar v Maďarsku, kde s ním budú realizované ďalšie úkony,“ informoval Szeiff.

Po vykonaní potrebných úkonov boli migranti odovzdaní cudzineckej polícii k realizácii ďalších úkonov. Ako Szeiff doplnil, bratislavskí policajti budú naďalej kontrolovať migráciu na všetkých hraničných priechodoch na území Bratislavského kra­ja.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #migrácia #hraničný priechod Čunovo