Streľba v centre Bratislavy si vyžiadala dve obete, páchateľ je mŕtvy

Krátko po 19.00 h v stredu došlo na Zámockej ulici v Bratislave k streľbe, informovala polícia. Na mieste zostali dvaja mŕtvi, potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. Páchateľ bol na úteku, polícia vo štvrtok ráno oznámila, že je po smrti.

12.10.2022 20:03 , aktualizované: 13.10.2022 08:17
Polícia / Streľba / Zámocká ulica / Foto: ,
Pohľad na zahalené mŕtve telo po streľbe na Zámockej ulici v Bratislave, 12. októbra 2022
debata (229)

„Môžeme upokojiť verejnosť, že ďalší útok strelca zo Zámockej ulice v Bratislave jej nehrozí. Dnes ráno polícia strelca vypátrala. Mŕtveho. Aktuálne prebiehajú procesné úkony, bližšie informácie vám poskytneme hneď ako to bude možné,“ informovala polícia.

Streľba si vyžiadala životy dvoch mužov do 30 rokov. K streľbe došlo v bare Tepláreň, ktorý je známy tým, že sa v ňom schádza LGBTI komunita. Jednou z obetí by mal byť len 23-ročný barman. Nad miestom streľby lietal vrtuľník, polícia uzavrela okolité ulice, hľadali páchateľa, ktorý bol na úteku.

VIDEO: Streľba na Zámockej ulici v Bratislave.

Video
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave.

Podľa informácií z miesta streľby mal muž úmyselne vystreliť na čašníka v spomínanom podniku. Postrelená bola aj čašníčka, zasiahnutá mala byť náhodne. Skončila v nemocnici a je mimo ohrozenia života.

VIDEO: Polícia zasahuje po streľbe na Zámockej
Video

Muž následne z miesta činu utiekol. Šírili sa rôzne informácie. Najskôr mal údajne utiecť smerom na Most SNP a následne na Vysokú ulicu. Polícia odmietla komentovať udalosti a nad Bratislavou v stredu večer opäť patroloval policajný vrtuľník.

Polícia na mieste, kde našli mŕtveho strelca zo...
Polícia na mieste, kde našli mŕtveho strelca zo...
+19Polícia na mieste, kde našli mŕtveho strelca zo...

Jedna z obyvateliek Zámockej ulice pre agentúru TASR priblížila, že počula minimálne sedem výstrelov. Iní svedkovia hovorili o ôsmich či deviatich výstreloch.

Na sociálnych sieťach sa šírili rôzne informácie. Jedna z nich hovorí o mnohostranovom manifeste na Twitteri. Manifest okrem iného hovoril o nenávisti voči LGBTI komunite. Autor ho zverejnil iba hodiny pred streľbou a po nej sa k činu nepriamo prihlásil. „Keby každý, čo má moje názory, urobil to isté, problém by bol vyriešený,“ napísal. Polícia požiadala verejnosť o minimalizovanie šírenia nepotvrdených informácií.

Niektoré útoky na verejnosti v SR od roku 2016

27. januára 2016

Po policajnej streľbe v Liskovej v okrese Ružomberok zahynul 45-ročný muž, ktorý na policajtov útočil vojenským nožom.

6. júna 2018

V budove Okresného úradu v Nitre strieľal 65-ročný muž počas prerokúvania priestupku. V miestnosti sa nachádzali dve pracovníčky. Pri streľbe nikto neutrpel zranenie. Muža policajti zadržali a odzbrojili.

31. mája 2019

Na Obchodnej ulici v Bratislave sa strieľalo, pričom záchranári ošetrili tri osoby, vrátane neplnoletého dievčaťa. Tesne pred streľbou bol zranený policajt, na ktorého sa vrhol útočník. Treťou poranenou osobou bolo 15-ročné dievča, ktoré náhodne zasiahla strela pri zásahu.

4. júla 2019

V bratislavskej Petržalke na Znievskej ulici policajti prestrelili pneumatiku taxíka, v ktorom sa nachádzal unikajúci podozrivý z krádeže motocykla. Podozrivý pri zadržaní ohrozoval policajtov nožom.

8. decembra 2019

Polícia zasahovala v podzemnej garáži v mestskej časti Košice-Juh v blízkosti centra mesta, kde útočil agresívny muž ozbrojený nožmi. Zaútočil na zasahujúcich policajtov, ktorí proti nemu použili strelnú zbraň.

11. júna 2020

Pri incidente v Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia. Päť osôb utrpelo zranenie. Páchateľa polícia zneškodnila. Útočníkom bol bývalý žiak školy. Pri incidente zomrel zástupca riaditeľa školy, ktorý sa snažil útočníka s nožom zastaviť.

© Autorské práva vyhradené

229 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #streľba #streľba na Zámockej