Požiar v bratislavskej škole uhasili, vypukol v školníckom byte

Požiar, ktorý vypukol v pondelok krátko pred poludním v školníckom byte v tesnej blízkosti jedálne na Základnej škole Prokofievova v Bratislave, sa podarilo uhasiť. Žiaci aj personál školy sú mimo ohrozenia života, potvrdila hovorkyňa bratislavskej mestskej časti Petržalka Mária Halašková.

24.10.2022 13:16 , aktualizované: 14:10
debata (1)
VIDEO: Pre požiar evakuovali základnú školu v Petržalke
Video

„Požiar bol zlikvidovaný v krátkom čase po príjazde hasičov, zasahovalo 18 príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Bratislavy so štyrmi kusmi hasičskej techniky,“ priblížil pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči. Spresnil, že evakuovaných bolo 327 osôb, z toho bolo 291 žiakov. Pri udalosti sa podľa Kočiho nezranila žiadna osoba.

„Z bezpečnostných dôvodov boli deti evakuované a vyučovanie majú pre dnešok prerušené,“ uviedla Halašková. Ako dodala, všetky ostatné informácie poskytne zákonným zástupcom žiakov vedenie základnej školy prostredníctvom online stránky EduPage.

„Podľa doterajších informácií krátko po 11.30 h došlo v jednej z miestností z doposiaľ presne nezistených príčin k požiaru,“ spresnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Doplnil, že zisťovaním presných príčin a okolností udalosti sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #požiar