Ďalší nechutný útok na LGBTI+ komunitu: Za bozk priateľovi skončil v nemocnici, prípad rieši NAKA

Polícia vyšetruje útok na chlapca, ktorý na lavičke v Nitre pobozkal druhého muža. Po útoku skončil napadnutý chlapec v nemocnici, kde podstúpil operáciu. Trestné oznámenie prijala polícia 23. októbra.

27.10.2022 13:06 , aktualizované: 28.10.2022 12:44
debata (92)

„Vec prešetrujeme ako podozrenie z trestného činu výtržníctva. S ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme k veci poskytnúť viac informácií," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

„Pred pár dňami mi dokopali kamaráta v Nitre iba kvôli tomu, že si dal pusu s chlapcom,“ uviedol pre web Markízy zrejme svedok incidentu. Útok sa údajne odohral v piatok 21. októbra 2022 krátko pred polnocou. Napadnutý muž mal podľa Markízy 18 rokov a pochádza z obce pri Nitre.

Zraneného chlapca prevezeného z Nitry prijali v utorok (25. 10.) v Univerzitnej nemocnici Bratislava so zraneniami v oblasti čeľuste, potvrdila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská. Podľa jej slov si stav pacienta vyžadoval operáciu, ktorá bola úspešná. Pacient je stabilizovaný a v najbližších dňoch bude prepustený do domácej liečby.

obete2 Čítajte viac Obete zo Zámockej Juraja a Matúša pochovali. Čaputová k ich hrobom poslala čestnú stráž

Prípad si prevzala NAKA

Polícia v piatok informovala, že celý prípad si prevzala Národná kriminálna agentúra (NAKA). Vyšetrovateľ začal na základe podaného trestného oznámenia trestné konanie pre zločin ublíženia na zdraví spáchaný v štádiu pokusu, v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. „Príslušníci NAKA v súčasnosti vykonávajú potrebné procesné úkony s cieľom objasnenia skutku,“ uviedli policajti. Viac informácií poskytnú, keď to situácia umožní.

Zároveň vyzývajú verejnosť, že v prípade, ak majú informácie, ktoré by mohli pomôcť k objasneniu prípadu, majú kontaktovať policajnú linku 158.

Policajný zbor SR upozorňuje, že podobným prípadom bude venovať maximálnu pozornosť. „Žiadna forma násilia nie je v našej spoločnosti prípustná. Policajný zbor zachováva nulovú toleranciu k akejkoľvek forme násilia, šikany či nenávisti. Je našou prioritou chrániť každého, a to bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu, rasu, etnicitu, náboženstvo, pohlavie, rod, jazyk, vek, zdravotné postihnutie alebo iné postavenie,“ uviedla polícia.

92 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Nitra #fyzický útok #LGBTI+