Lunter: Zvíťazil zdravý rozum

„Som šťastný, že v tejto chvíli môžem povedať, že podľa toho, čo vieme, vyhrala pozitívna kampaň. Tiež program spolupráce minulosti a budúcnosti,“ uviedol Ondrej Lunter po tom, ako bolo už jasné, že sa stane novým županom Banskobystrického kraja.

30.10.2022 00:00
Ondrej Lunter, Banská Bystrica, voľby, centrála Foto: ,
Ondrej Lunter vo svojej centrále oslavuje svoje víťazstvo.
debata (1)

Lunter sa poďakoval všetkým svojim voličom a politickým stranám, ktoré ho podporili. „Od zajtrajšieho dňa opäť začíname pracovať pre všetkých obyvateľov nášho kraja,“ pokračoval. V predvolebnom súboji ho vraj najviac prekvapila intenzita, ostrosť a otvorenosť lží.

„Nič podobné sme v ostatnom období nezažili. Dnes môže ktokoľvek povedať čokoľvek. V týchto voľbách išlo na jednej strane o program, ktorý sme presadzovali, na druhej osočovanie a lži. Napriek tomu sa ľudia jednoznačne rozhodli pre pokračovanie spolupráce,“ povedal. A čo podľa neho rozhodlo o jeho víťazstve. „Zdravý rozum,“ reagoval stručne.

Pellegrini, ktorý mu osobne prišiel zagratulovať uviedol, že podporou Luntera urobili v Hlase správne rozhodnutie. „Od začiatku sme veľmi jasne povedali, že podporíme ľudí, ktorí ak vo svojich funkciách preukázali, že majú schopnosti, aby pokračovali. Ondreja Luntera poznám už dlho, podporovali sme jeho otca. Ako vicežupan dokázal, že župu vie viesť aj počas krízových období,“ hovorí Pellegrini. „Preto som rád, že predsedníctvo strany Hlas od začiatku rozhodlo, že nepostaví svojho kandidáta, ale Ondreja Luntera,“ doplnil.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Banskobystrický kraj #Ondrej Lunter