Portugalčan s 1,4 promile skončil na trati zubačky. Škoda na aute? 25-tisíc eur

Polícia spod Tatier rieši dopravnú nehodu, pri ktorej vozidlo ostalo stáť na koľajniciach zubačky. Informovala polícia na sociálnej sieti s tým, že nehoda sa stala ešte v stredu večer na ceste od Štrbského Plesa smerom na Tatranskú Štrbu.

04.11.2022 14:11
nehoda Foto: ,
Vozidlo, ktoré viedol Portugalčan, skončilo na trati ozubnicovej železnice.
debata

„Portugalec pri prejazde pravotočivej zákruty v dôsledku toho, že neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, zišiel s autom mimo vozovky a ostal stáť na koľajniciach zubačky. Príčina bola v krátkom čase známa, vodič nafúkal viac ako 1,4 promile,“ uvádza polícia.

Škoda na aute bola vyčíslená na 25 000 eur. Portugalčana policajná hliadka umiestnila do cely policajného zaistenia a vzniesla voči nemu obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Rovnaké obvinenie má na krku aj 36-ročný muž, ktorý vo štvrtok jazdil po Levočskej ulici v Prešove pod vplyvom alkoholu.

„Muž sa nevenoval plne vedeniu auta, nesledoval situáciu v cestnej premávke a prešiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim autom. Vodičovi bola dychovou skúškou nameraná hodnota 1,9 promile. Na autách bola škoda predbežne vyčíslená na 11 000 eur," uvádza rovnako na sociálnej sieti polícia.

Vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz a skončil v cele policajného zaistenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #Štrbské pleso #alkohol za volantom #zubačka