Ukrajinec sa v Nemšovej vyhrážal svojej slovenskej rodine smrťou, polícia ho obvinila

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil 35-ročného Ukrajinca z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom násilia proti skupine obyvateľov. Obvinený muž sa v Nemšovej v okrese Trenčín trom ľuďom vyhrážal smrťou.

07.11.2022 14:37 , aktualizované: 08.11.2022 10:46
debata (16)

Podľa polície muž konal zjavne pod vplyvom alkoholu, preskočil oplotenie s uzamknutou bránou a kričal, „všetkých vás zastrelím, pretože ste vinní za všetko, čo sa mi stalo“. Muž opakovane búchal a kopal do vchodových dverí. „Svoju vyššie uvedenú vyhrážku zopakoval niekoľkokrát. V dome sa nachádzali v tom čase tri osoby, o čom mal muž vedomosť," uviedla k prípadu trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková Krajčíková.

Muža policajti v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a následne umiestnili v cele policajného zaistenia. „Vyšetrovateľ po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov podal podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby," dodala trenčianska policajná hovorkyňa.

Polícia pôvodne informovala o obvinení cudzieho štátneho príslušníka, pričom jeho štátnu príslušnosť nešpecifikovala. Internetom sa následne začali šíriť neoverené informácie, že ide buď o Ukrajinca, ktorý utiekol pred vojnou vo svojej krajine alebo o nelegálneho migranta.

Stránka polície Hoaxy a podvody potvrdila, že išlo skutočne o Ukrajinca, no dodala, že v prípade z Nemšovej nejde o žiadneho utečenca, muž už roky žije na Slovensku, pričom napadol vlastnú slovenskú rodinu. „S vojnou má pramálo spoločné, keďže roky žije na Slovensku a počas svojho agresívneho výstupu kričal na policajtov, že je ruský vojak, ktorý všetkých zabije,“ doplnila polícia.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #vyhrážanie