Auto s migrantmi skončilo v Hrone, 11 ľudí ošetrili v nemocnici

Vozidlo s migrantmi skončilo neďaleko obce Kalná nad Hronom v okrese Levice v rieke Hron. Celkovo 11 migrantov zo Sýrie bolo prevezených na ošetrenie do nemocnice, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

08.11.2022 11:53
debata (8)

Policajti z obvodného oddelenia Policajného zboru Želiezovce v utorok krátko po polnoci prenasledovali vozidlo VW Touareg s poľským evidenčným číslom. Vodič na znamenia policajnej hliadky nereagoval a v rýchlej jazde pokračoval smerom na obec Šarovce. Na kruhovom objazde však zmenil smer a pokračoval smerom na obec Kalná nad Hronom. Následne zišiel z vozovky a v jazde pokračoval cez pole, kde sa policajtom stratil z dohľadu.

Hliadka preverila všetky odbočky na poľné cesty, no vozidlo nespozorovala. Pri uzavretom moste však policajti našli stopy po vozidle, ktoré smerovali ku korytu rieky Hron. Presunuli sa k rieke, kde našli vozidlo, ktoré skončilo prednou časťou v rieke.

Mimo vozidla sa nachádzalo viacero osôb, v aute našli policajti ešte päticu prevážaných ľudí. Prípadom sa zaoberajú príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #migranti #Hron