Dôchodca šíril poplašnú správu o bombe v chlebe. Hrozí mu trojročné väzenie

Trojročný trest odňatia slobody hrozí dôchodcovi, ktorý v nedeľu v Bernolákove šíril poplašnú správu o bombe. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

08.11.2022 17:30
debata

Priblížila, že 70-ročný Miroslav M. pristúpil k dvom dievčatám na Viničnej ulici, v ruke držal chlieb, v ktorom mal byť nainštalovaný výbušný systém. „Chlieb následne vložil do odpadkového koša v blízkosti bankomatu,“ uviedla polícia. Následne mal dôchodca opäť pristúpiť k dievčatám a položiť vedľa nich papierik, ktorý mali odovzdať po výbuchu kukláčom.

„Nakoľko v bezprostrednej blízkosti koša sa nachádzala budova, v ktorej v tom čase prebiehalo divadelné predstavenie, policajti v rámci prijatých opatrení museli evakuovať približne 50 ľudí z tohto predstavenia,“ spresnila polícia. Dôchodca podľa nej úmyselne rozšíril nepravdivú poplašnú správu.

„Seneckí policajti nasledujúci deň v rámci operatívno-pátracej činnosti menovaného zadržali a eskortovali na príslušné policajné oddelenie,“ doplnila polícia. Dôchodca je stíhaný na slobode.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #bomba #šírenie poplašných správ