Polícia obvinila z vraždy 17-ročného dievčaťa mladíka z Krompách

V súvislosti s násilnou smrťou tínedžerky na Spiši už polícia obvinila jednu osobu. Ide o 19-ročného Erika z Krompách, okres Spišská Nová Ves. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová. Dobodané dievča našli v nedeľu (13. 11.) v skorých ranných hodinách v jednom z rodinných domov v Krompachoch.

15.11.2022 11:47
krompachy Foto:
Nôž, ktorým bola v Krompachoch zrejme zabitá 17-ročná dievčina.
debata (2)

„Už počas dokumentovania udalosti sa zistilo, že žena pravdepodobne nezomrela prirodzenou smrťou, pretože sa na tele našli viditeľné bodné poranenia. Keďže podľa vyjadrenia prítomného súdneho znalca šlo pravdepodobne o násilnú smrť zavinenú cudzou osobou, bolo nariadené vykonanie pitvy,“ uviedla hovorkyňa. Okrem stôp, ktoré policajti na mieste zaistili a zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie, muži zákona zadržali aj jednu podozrivú osobu. Tú po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia.

Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý začal so získavaním, zhromažďovaním a vyhodnocovaním dôkazov. „Z výsledkov doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že podozrivá osoba v skorých ranných hodinách v izbe po predchádzajúcej slovnej výmene názorov za doposiaľ presne neobjasnených okolností ostrým predmetom úmyselne niekoľkokrát zasiahla poškodenú ženu do rôznych oblastí tela. Zraneniam nezlučiteľným so životom mladá žena podľahla,“ dodala Ivanová.

krompachy Čítajte viac Na Spiši našli zrejme zavraždenú 17-ročnú tínedžerku

Získaná dôkazná situácia umožnila krajskému policajnému vyšetrovateľovi podozrivého obviniť z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Mladík si v prípade dokázania viny môže za mrežami posedieť 20 až 25 rokov alebo mu hrozí doživotie.

Ako uviedol portál čas.sk, tínedžerka mala byť tehotná. Dobodať ju mal jej druh.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #vražda #útok nožom #Krompachy #bodnutie