Čupka: Obnoviť dôveru v samosprávu Nového Mesta bude výzva

Obnoviť dôveru v samosprávu i miestny úrad bude výzvou pre budúce nové vedenie bratislavského Nového Mesta. Na sociálnej sieti to skonštatoval novozvolený starosta Nového Mesta Matúš Čupka na dianie v mestskej časti v uplynulých dňoch.

19.11.2022 11:27
čupka Foto: ,
Matúš Čupka
debata (3)

„Stredajší zásah Národnej kriminálnej agentúry na novomestskom miestnom úrade nás postavil pred obrovskú výzvu obnoviť dôveru v samosprávu v očiach Novomešťanov,“ poznamenal Čupka. Ubezpečil, že čo najskôr chce obnoviť i dôveru obyvateľov v miestny úrad.

Video
Kusého privážajú na súd v Pezinku
Rudolf Kusý, ŠTS, Pezinok, rozhodovanie o väzbe Čítajte viac Kusý ide na slobodu, súd rozhodoval hodiny. Dni v cele ho zmohli

Mestskú časť v súčasnosti vedie vicestarosta Branislav Filipovič. Stalo sa tak po tom, ako sa obvinený bývalý starosta Nového Mesta Rudolf Kusý tejto funkcie vzdal. Urobil tak ešte predtým, ako sa mal tejto funkcie ujať Matúš Čupka. Ten sa má starostom oficiálne stať zložením sľubu a prevzatím insígnií na ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Zvolané je na 28. novembra.

Kusého priviedli na ŠTS v Pezinku

Súd rozhoduje o tom, či pôjde bývalý starosta bratislavského Nového Mesta do väzby.

Fotogaléria
Rudolfa Kusého priviedli na ŠTS v Pezinku
Rudolfa Kusého priviedli na ŠTS v Pezinku
+4Rudolfa Kusého priviedli na ŠTS v Pezinku

„Je naším prvoradým cieľom, aby prebratie úradu prebehlo čo najplynulejšie napriek momentálnemu vývoju. Spravíme čo bude v našich silách, aby úrad čo najskôr plnohodnotne plnil svoje úlohy a mal funkčné vedenie,“ deklaruje Čupka.

Rudolfa Kusého zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal 18. novembra na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na jeho vzatie do väzby. O väzbe sa rozhoduje v sobotu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava - Nové Mesto #Rudolf Kusý #ŠTS #Matúš Čupka