Po Biskupiciach horelo aj v Petržalke, šesť ľudí sa nadýchalo splodín

V zariadení pre seniorov na Poloreckého ulici v bratislavskej Petržalke v nedeľu horelo. Šesť osôb sa nadýchalo splodín a boli ošetrené záchrannou zdravotnou službou.

17.12.2022 10:58 , aktualizované: 18.12.2022 21:33
požiar Foto:
V zariadení pre seniorov na Poloreckého ulici v bratislavskej Petržalke v nedeľu 18. decembra 2022 horelo.
debata

Policajti zasahovali spolu so záchrannými zložkami v dvanásťposcho­dovej budove Domu tretieho veku, kde podľa polície vznikol požiar pravdepodobne na prvom poschodí. „Na mieste bola vykonaná evakuácia osôb z prvého poschodia,“ priblížilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti. Na miesto bol vyslaný aj zisťovateľ príčin požiaru.

Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) potvrdilo, že požiar vypukol v jednej z izieb na prvom poschodí. „Vďaka rýchlemu zásahu zamestnancov a hasičov nedošlo k jeho rozšíreniu,“ uviedli hasiči na sociálnej sieti. Doplnili, že pri udalosti sa splodinami horenia intoxikovalo šesť osôb.

„Hasiči na mieste vyšetrili 17 osôb a dve z nich previezli do nemocnice,“ spresnilo prezídium. Evakuácia ostatných obyvateľov podľa nich potrebná nebola. Na mieste zasahovalo 24 bratislavských hasičov.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Alena Krčová pre TASR priblížila, že na miesto udalosti vyslali na základe telefonátu štyri posádky ZZS. „Po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice dve ženy v strednom veku, ktoré sa nadýchali splodín horenia. Neskôr do nemocnice previezli ďalšiu ženu, seniorku, z dôvodu hypertenzie a sťaženého dýchania,“ potvrdila. Záchranári na mieste ošetrili aj muža, ktorý sa priotrávil dymom, ten však transport do nemocnice odmietol.

Horelo aj v Biskupiciach

Hasiči v sobotu predpoludním tiež likvidovali požiar v pivničných priestoroch výškového bytového domu na Baltskej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach.

„Z miesta zásahu nie sú hlásené žiadne zranené ani usmrtené osoby," informovalo TASR Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Požiar v 12. poschodovej budove nahlásili krátko po 09.30 h. „O jeho likvidáciu sa starajú profesionálni hasiči z hlavného mesta i Malaciek, rovnako tak členovia Dobrovoľného hasičského zboru z mestskej časti Bratislava-Ružinov,“ dodali z operačného strediska s tým, že na likvidácii požiaru pracovalo 25 hasičov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #požiar #Podunajské Biskupice