Chýbajú peniaze. Košická MHD bude v januári premávať v prázdninovom režime

Autobusy košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD) budú z finančných dôvodov premávať v prázdninovom režime aj po 9. januári, a to až do odvolania.

04.01.2023 12:59
debata (1)

Zmeny sa dotknú aj električiek. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Bujňáková.

„Z dôvodu neschváleného rozpočtu mesta na rok 2023 a z toho vyplývajúceho rozpočtového provizória DPMK nedisponuje dostatočným objemom financií na bežné fungovanie a prevádzku MHD,“ uviedla s tým, že sú tak nútení pristúpiť k niekoľkým obmedzeniam.

BRATISLAVA: Spustenie trate na Americkom n?mest? Čítajte viac Bratislava sa zachovala k Ukrajincom ako grobian. Potichu im zaviedla pokuty

Od pondelka (9. 1.) bude preto autobusová doprava naďalej premávať podľa cestovných poriadkov platných v režime „pracovné dni – školské prázdniny“. „Školské spoje budú premávať, električková doprava bude premávať podľa cestovných poriadkov platných v režime ‚dni školského vyučovania‘,“ dodala Bujňáková.

Vzhľadom na predbežne oznámenú výšku dotácie mesta Košice pre výkony MHD vo verejnom záujme možno podľa nej v blízkej budúcnosti predpokladať realizáciu ďalších obmedzení.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #mestská hromadná doprava