Obvinili vodiča, ktorý v Košiciach spôsobil nehodu s troma obeťami

Vodič vozidla BMW, ktorý participoval na nehode, v následku ktorej v Košiciach zahynuli tri osoby čelí obvineniu zo zločinu všeobecného ohrozenia v jednočinnom súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

12.02.2023 10:24
SR Košice doprava nehoda tragická obete polícia... Foto: ,
Na snímke dopravná nehoda v Košiciach 10. februára 2023.
debata (22)

Ako ďalej informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, na 43-ročného Košičana podal vyšetrovateľ zároveň podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. Obvinenému hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až osem rokov.

„Z predbežného znaleckého posudku z odboru cestná doprava vyplýva, že diagnostika riadiacich jednotiek, získané videozáznamy a dokumentácia z miesta dopravnej nehody nateraz predbežne preukazujú, že rýchlosť vozidla značky BMW X5 v čase zrážky s vozidlom Škoda Fabia bola podstatne vyššia, ako je najvyššia povolená rýchlosť v tomto úseku," uviedla Ivanová. Na základe týchto výsledkov podľa nej možno predbežne konštatovať, že jednou z príčin dopravnej nehody bolo nerešpektovanie najvyššej povolenej rýchlosti jazdy vodičom vozidla BMW X5.

Podľa informácií TV Markíza mal vodič v čase jazdy epileptický záchvat a nebol tak schopný riadiť motorové vozidlo. Muž má byť majiteľom a konateľom jednej z košických realitných kancelárií.

Na snímke dopravná nehoda v Košiciach 10....
Na snímke dopravná nehoda v Košiciach 10....
+10Na snímke dopravná nehoda v Košiciach 10....

Podľa doterajších zistení v piatok krátko po 10.30 h viedol 43-ročný Košičan osobné motorové vozidlo BMW X5 v Košiciach po Gorkého ulici v smere k Štefánikovej ulici. Z doposiaľ nezistených príčin, ktoré sú predmetom vyšetrovania, prešiel s autom do protismeru a ľavou prednou časťou vozidla narazil do Škody Fabia, ktoré v pravom jazdnom pruhu v smere od Štefánikovej ulice viedol 64-ročný Košičan. Škoda Fabia narazila zadnou časťou do zábradlia a dopravného značenia pri zastávke mestskej hromadnej dopravy, BMW začalo nekontrolovateľne rotovať smerom k Štefánikovej ulici. Vodič Fabie bol na mieste mŕtvy.

V tom čase kráčali po priechode pre chodcov smerom od Hutníckej ulice k Hviezdoslavovej tri chodkyne. BMW svojou zadnou časťou chodkyne zachytilo, tie následne odhodilo na vozovku a na trávnatý povrch. Predtým, ako auto zastavilo pri okraji vozovky, narazilo do ľavej prednej časti vozidla Peugeot, ktoré zastalo pred priechodom pre chodcov. Z BMW sa odtrhlo a odletelo ľavé predné koleso a narazilo do neďaleko zaparkovanej Toyoty, ktorá tam stálu z dôvodu realizácie škodovej udalosti, ktorá však s touto dopravnou nehodou nemala nič spoločné.

Jedna z trojice chodkýň (67) utrpela pri zrážke s autom zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a hneď na mieste im podľahla. Druhá z chodkýň (59), ktorú v ohrození života previezli do nemocnice, aj napriek enormnej snahe lekárov svojim zraneniam popoludní taktiež podľahla. Tretia chodkyňa (61) bola so zraneniami taktiež prevezená do jednej z košických nemocníc.

SR Košice doprava nehoda tragická obete KEX Čítajte viac Tragická nehoda v Košiciach má už tri obete: Na mieste zahynul vodič a chodkyňa, v nemocnici zranená žena
22 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #nehoda #tragická dopravná nehoda