Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade požiaru garáží na Drieňovej ulici

Polícia zastavila trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia v prípade vlaňajšieho požiaru niekoľkoposchodového garážového domu na Drieňovej ulici v bratislavskom Ružinove, uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

21.02.2023 13:52
garážový dom, požiar Foto: ,
Garážový dom na Drieňovej v Bratislave po požiari. Časť sa zrútila.
debata

„Po vykonaní všetkých potrebných úkonov bolo trestné stíhanie vyšetrovateľom dňa 14. 2. 2023 zastavené,“ skonštatoval Szeiff.

Garážový dom na Drieňovej v Bratislave po...
Garážový dom na Drieňovej v Bratislave po...
+5Garážový dom na Drieňovej v Bratislave po...

V súčasnosti vlastníci a nájomcovia garáži rozhodujú o budúcnosti tejto požiarom značne poškodenej stavby, teda o alternatíve sanácie. V hre je čiastočná demolácia a rekonštrukcia objektu i úplná demolácia a výstavba nového parkovacieho domu. Na svojom webe o tom informuje Bratislavské garážové družstvo (BGD), ktoré je vlastníkom garážového domu.

garážový dom, požiar Čítajte viac Na Drieňovej v Bratislave horel garážový dom. Časť sa zrútila

Odpovedá na najčastejšie otázky obyvateľov. Na margo alternatívy na parkovacie státia namiesto uzavretých garážových boxov napríklad konštatuje, že ich neodporúčajú špecialisti projektanti, ani bezpečností a požiarni technici. Termín dokončenia do troch rokov je podľa BGD reálnejší pri rekonštrukcii objektu, aj vzhľadom na proces stavebného konania, ktorý môže byť pri novej stavbe dlhší, keďže je potrebné posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

VIDEO: Garážový dom po požiari.
Video

Demolačné práce, vypracovanie architektonickej štúdie pre potreby stavebného povolenia či projektová dokumentácia majú byť financované z prvej splátky poistného plnenia. V pláne je tiež riešenie otázky elektromobility.

Požiar v garážovom dome na Drieňovej ulici vypukol vlani 5. marca večer. Po uhasení požiaru umožnili sprístupnenie niektorých priestorov na ich vypratanie, ale len tých, pri ktorých to dovoľovala statika. Zachrániť sa podarilo stovky áut, motoriek, bicyklov i ďalšieho majetku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava