Podvodníci obrali dôchodkyňu o vyše 15-tisíc eur. Zo strachu vyhodila z okna šperky a hotovosť

Dôverčivú dôchodkyňu z Humenného podvodníci okradli o viac ako 15 000 eur, prípadom sa zaoberá polícia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že 78-ročnú pani kontaktovala neznáma žena v stredu predpoludním.

02.03.2023 16:40
debata

„Vypytovala sa jej na bytové a finančné pomery. Neskôr staršej pani volal neznámy muž, ktorý sa predstavil ako policajt a informoval ju, že má byť v najbližších chvíľach okradnutá. Ak si chce svoje peniaze a šperky zachrániť, má ich rýchlo dať do tašky a vyhodiť z okna. Neskôr jej vraj toto všetko bude vrátené,“ priblížila Ligdayová. Humenčanka v dôsledku stresu či vypätej situácie tak aj urobila, všetko cenné zbalila a vyhodila oknom von, kde už čakala neznáma žena a veci si vzala.

Seniorka tak prišla o viac ako 15 300 eur v hotovosti a rôzne šperky zo žltého kovu. „Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom bolo v prípade začaté trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu,“ dodala hovorkyňa. Páchateľom v prípade preukázania viny hrozí podľa zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Ligdayová skonštatovala, že polícia každý deň zverejňuje takéto prípady a napriek tomu nie sú ľudia dostatočne ostražití. „Netreba zabúdať, že vynaliezavosť podvodníkov nemá hraníc,“ zdôraznila. Občanov polícia vyzýva, aby si aj v takýchto prípadoch zachovali chladnú hlavu a uvažovali triezvo, neboli dôverčiví a akúkoľvek, čo i len trochu podozrivú informáciu si overili na polícii. „Známe telefónne číslo 158 je občanom k dispozícií 24 hodín denne,“ uzavrela Ligdayová.

debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #podvod #zlodeji