Voda premenila bratislavský Sad Janka Kráľa na jazero. Havária veľkého potrubia

Sad Janka Kráľa a jeho okolie v Bratislave v nedeľu zaplavila voda. Došlo k poruche na jednom z veľkých transportných vodovodných potrubí vedúcich z vodného zdroja Pečniansky les smerom do Petržalky. Na sociálnej sieti o tom informuje Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS).

12.03.2023 15:21 , aktualizované: 21:24
voda v Sade Janka Kráľa Foto: ,
Voda v Sade Janka Kráľa v Bratislave.
debata (1)

VIDEO: Sad Janka Kráľa zmenený na jazero.

Video

K poruche došlo okolo 11.00 h. Potrubia vodári odstavili a budú hľadať presné miesto poruchy, aby ju mohli opraviť. „Vzhľadom na objem vody v týchto potrubiach ešte nejaký čas potrvá, kým voda prestane vytekať do okolia Sadu Janka Kráľa,“ uviedla BVS.

Sad Janka Kráľa a jeho okolie v Bratislave v...
Sad Janka Kráľa a jeho okolie v Bratislave v...
+12Sad Janka Kráľa a jeho okolie v Bratislave v...

Táto porucha podľa aktuálnych informácií ovplyvnila dodávku vodu do areálu bratislavskej Incheby, ako aj viacerých ulíc v Petržalke. „Meníme smer prúdenia vody a ľudí zásobujeme pomocou ostatných potrubí. To môže vyvolať zmenu zafarbenia vody v niektorých lokalitách. Napriek tomu je táto voda zdravotne vyhovujúca,“ skonštatovala BVS.

Podvečer bola dodávka pitnej vody obnovená do celej mestskej časti Petržalka s výnimkou odberných miest priamo na Viedenskej ceste, informovala BVS.

VIDEO: Hasiči odčerpávajú vodu zo zaliateho Sadu Janka Kráľa.

Video

Viedenská cesta v Bratislave bude v pondelok neprejazdná. Dôvodom je pokračovanie odčerpávania vody v Sade Janka Kráľa. Viedenská cesta bude pre motorové vozidlá neprejazdná od úrovne Mosta SNP.

Bratislavský primátor Matúš Vallo na sociálnej sieti priblížil, že v súvislosti s poruchou vodovodného potrubia bude v Sade Janka Kráľa odstavené v nedeľu aj verejné osvetlenie. „V záujme vašej bezpečnosti, ale aj čo najrýchlejšieho vyriešenia poruchy, vás chcem poprosiť, aby ste sa zatiaľ vyhli návšteve Sadu Janka Kráľa,“ požiadal ľudí.

Mestská polícia v nedeľu v okolí sadu označila miesta, ktoré do vyriešenia havarijného stavu budú neprístupné verejnosti. „Radi by sme poprosili obyvateľov Bratislavy, aby rešpektovali pokyny mestskej polície a zbytočne do priestorov Sadu Janka Kráľa nechodili,“ uviedol pre TASR vedúci oddelenia komunikácie Mestskej polície Bratislavy Peter Borko. Sad podľa neho zostáva otvorený, avšak niektoré úseky označené páskami mestskej polície prístupné nie sú.

VIDEO: Voda sa valí cez Sad Janka Kráľa – zábery BVS.

Video

Na mieste sa nachádzajú momentálne aj hasiči, ktorí budú odčerpávať vodu do Dunaja, potvrdil pre TASR Borko.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sad Janka Kráľa #BVS