Žena chcela poslať peniaze americkému vojakovi, zabránili tomu pracovníci banky

Viac ako 16.000 eur chcela poslať 62-ročná žena z okresu Levice údajnému americkému vojakovi. Zabránili tomu pracovníci banky. Prípadom sa zaoberá polícia, potvrdilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

16.03.2023 15:40
debata (33)

Žena si vo svojej mailovej pošte našla správu od muža, ktorý sa predstavil ako vojak americkej armády, pôsobiaci ako pracovník OSN v Sýrii. Ich konverzácia trvala približne mesiac na dennej báze. Vzťah vrcholil v uplynulých dňoch, keď údajný vojak poprosil ženu o finančnú pôžičku, ktorá by mu pomohla dostať sa zo služby v ozbrojených silách a následne by za ňou na Slovensko pricestoval.

seniori, projekt, 5peňazí, NBS, Trenčín Čítajte aj Z okna vyhadzujú aj desaťtisíce eur. Podvodníci útočia na slovenských seniorov, banka sa rozhodla zakročiť

Žena dostala číslo účtu a išla do banky zrealizovať prevod. Pracovníčka za bankovou prepážkou však upozornila kolegov, ktorí sa takýmito podvodmi zaoberajú. Tí zistili, že podozrivý účet je vedený v Bulharsku. Peniaze nepreviedli a privolali políciu. Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie pre prečin podvodu, spáchanom v štádiu pokusu.

Senior / Domov dôchodcov / Dôchodca / Čítajte aj Podvodníci obrali dôchodkyňu o vyše 15-tisíc eur. Zo strachu vyhodila z okna šperky a hotovosť

Polícia verejnosť upozorňuje, že legenda o „americkom vojakovi na misii“ bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch. Ženy, ktoré sa nechali oklamať, prišli o nemalé sumy peňazí.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #podvodníci #podvody na senioroch