Dva dni, dvaja mŕtvi na cestách. Pri Dunajskej Strede zahynula žena i senior

Vodič vo veku 70 rokov zahynul v nedeľu pri dopravnej nehode medzi obcami Okoč a Topoľníky v okrese Dunajská Streda. Ide v priebehu 36 hodín o druhú tragickú udalosť v regióne, ktorá si vyžiadala obeť na živote, informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

01.04.2023 15:52 , aktualizované: 02.04.2023 12:17
nehoda Foto:
Pri dopravnej nehode pri Dunajskej Strede zahynula v piatok 31. marca 23-ročná mladá žena z Maďarska.
debata (12)

„Vodič pri prejazde mierne pravotočivou zákrutou nezvládol riadenie, zbehol z cesty a vzápätí narazil do stromu pri ceste. Auto sa stočilo po náraze na strechu a starší vodič vážnym zraneniam na mieste nehody podľahol," opísala hovorkyňa. Policajti zdokumentovali priebeh dopravnej nehody, okolnosti, za ktorých k nej došlo, budú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

O život pri dopravnej nehode pri Dunajskej Strede prišla v piatok vo večerných hodinách 23-ročná mladá žena z Maďarska. Jej auto sa na križovatke ciest I/63 a III/1418 od Kostolných Kračian zrazilo s maďarským kamiónom. Vodička podľa Linkešovej pravdepodobne nerešpektovala dopravnú značku stop.

„Došlo k zrážke s maďarským kamiónom, ktorý išiel po hlavnej ceste od Bratislavy na Komárno. Pri kolízii utrpela ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla,“ uviedla hovorkyňa. Vodič kamióna sa pri nehode nezranil a po nehode mal dychovú skúšku na alkohol negatívnu.

Policajti miesto dopravnej nehody zdokumentovali a preverovali podľa Linkešovej totožnosť mladej ženy. „O spoluprácu požiadali aj zastupiteľský úrad Maďarska na Slovensku,“ doplnila. Presné príčiny a okolnosti nehody polícia naďalej vyšetruje.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Dunajská Streda #dopravná nehoda #polícia SR