V Bratislave smetiarske auto zlisovalo muža

Polícia vyšetruje v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí prípad smrti 50-ročného muža, ktorého zlisovalo smetiarske auto.

07.04.2023 10:30 , aktualizované: 11:57
hviezdko Foto:
Záchranné zložky vyslobodzujú na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí zo smetiarskeho auta mŕtve telo muža v piatok 7. apríla 2023.
debata (109)

Podľa webu noviny.sk k nešťastiu došlo v piatok okolo šiestej hodiny ráno.

V tejto chvíli nie je jasné, ako sa muž do smetiarskeho auta dostal a či bol nažive alebo už mŕtvy, keď mu lis spôsobil devastačné poranenia.

Telo muža bolo v lise zaseknuté a vyslobodzovať ho museli hasiči spolu s technikmi. „Policajti miesto opáskovali a zháňajú kamerové záznamy z okolitých budov a námestia,“ dodáva web.

„Muž doposiaľ neznámej totožnosti sa mal nachádzať v smetnej nádobe, ktorá bola vysypaná a následne jej obsah zlisovaný vo vozidle. Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I bude v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia,“ informuje bratislavská polícia na sociálnej sieti.

polícia petržalka bratislava policajt Čítajte viac Obeťami tragédie v Petržalke boli deti uznávaného vedca

Ako uviedla spoločnosť OLO na svojom webe, zamestnanci vykonávali štandardne odvoz zmesového komunálneho odpadu. Posádka až po presune kontajnerov k zberovému vozidlu a vysypaní obsahu zistila, že sa do lisovacej časti vozidla okrem odpadu dostala aj osoba. Aj napriek okamžitej reakcii zamestnancov OLO, ktorí zastavili lis a zavolali všetky potrebné záchranné zložky, muž utrpel zranenia, ktorým podľahol. „Táto smutná udalosť nás zasiahla a nesmierne nás mrzí. Za nás všetkých v OLO vyjadrujeme úprimnú sústrasť," uviedol predseda predstavenstva OLO Ivan Sokáč a doplnil, že najmä v chladných mesiacoch sa môže stať, že sa ľudia bez domova skrývajú v zberných nádobách. „Budeme hľadať cesty, ako takýmto mimoriadnym situáciám v budúcnosti predchádzať,“ dodal Sokáč.

109 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #smetiari