Auto sa pri Košiciach zrazilo s medveďom

Na vjazde do Košíc sa v noci auto zrazilo s medveďom. Po zrážke bol povolený jeho odstrel, ale nebol už potrebný.

29.04.2023 10:39 , aktualizované: 14:16
Auto sa zrazilo s medveďom pri Košiciach Foto:
Auto sa zrazilo s medveďom pri Košiciach.
debata (36)

Informovala o tom polícia Košického kraja na sociálnej sieti. K zrážke na Zelenom Dvore v smere do mesta Košice boli privolané viaceré hliadky. Mladý 150-kilogramový medveď po zrážke ešte žil, pohyboval sa však nekoordinovane, preto policajti kontaktovali Zásahový tím pre medveďa hnedého z Popradu. Tím povolil jeho odstrel. Privolaný predseda poľovníckeho združenia však už nemusel zasahovať, pretože medveď uhynul, dodali policajti. Nehoda je riešená ako škodová udalosť, nikto okrem medveďa sa pri nehode nezranil.

Auto po zrážke s medveďom pri Košiciach. Foto: PZ Košický kraj
Auto po zrážke s medveďom pri Košiciach Auto po zrážke s medveďom pri Košiciach.

Mesto Košice vyzýva na opatrnosť v okolitých lesoch.

„Na území mestských lesov neevidujeme medvede, ktoré by tam trvalo žili. Zväčša sa tam prechodne zdržiavajú na jar, keď sa sem počas ruje môžu zatúlať najmä z Nízkych Tatier, okolia Smolníka vo Volovských vrchoch alebo Čiernej hory. Nie je dôvod na paniku, medvede aj na východnom Slovensku vždy boli a budú,“ uviedol pre TASR magistrát mesta Košice.

Aj keď sa mesto nachádza na okraji výskytu medveďov, ľuďom odporúča, aby boli teraz v lese opatrní. „Medveď síce nevyhľadáva stretnutie s človekom, no počas ruje sa zvyšuje pravdepodobnosť, že v lese môžu na seba nechtiac natrafiť,“ doplnil magistrát.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #medveď #Košický kraj