Po medveďovi, ktorý pri Višňovom napadol dvoch ľudí, naďalej pátrajú

Po medveďovi, ktorého mal pri pondelkovej (1. 5.) kolízii neďaleko obce Višňové v okrese Žilina postreliť jeden z dvoch napadnutých ľudí, naďalej pátrajú, uviedla manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková.

02.05.2023 15:55
medved Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Doplnila, že členovia Zásahového tím pre medveďa hnedého ŠOP SR lokalitu monitorujú v spolupráci s miestnym poľovným združením. „Zásahový tím vykonal v pondelok poobede obhliadku lokality spolu s poľovníckym hospodárom aj dvoma členmi Poľovníckej spoločnosti Vrchy a poľovne upotrebiteľným psom. Na obhliadke sa zúčastnil aj jeden z poškodených,“ uviedla Bocková.

ŠOP upozorňuje, že medveď je pravdepodobne postrelený a môže byť preto agresívny a pre náhodných okoloidúcich nebezpečný. O incidente je informovaná polícia a aj starostka obce Višňové. Tá vyzvala ľudí, aby v lokalite zvýšili opatrnosť. „V záujme vlastného bezpečia zvážte návštevnosť Višňovskej doliny a širšieho okolia,“ vyzvala verejnosť na sociálnej sieti.

K prípadu došlo v pondelok ráno v remízke na hranici Predného a Zadného poľa, kde medveď pravdepodobne odpočíval. Lesník a poľovník tam dohľadávali postreleného diviaka. Medveď zaútočil najprv na lesníka. Neskôr útok zopakoval aj na poľovníka, ktorý na neho vystrelil. Oboch mužov ošetrili vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline a jeden z nich zostal hospitalizovaný na pozorovanie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #medveď hnedý