V priebehu pár hodín v Nitrianskom kraji zomreli dvaja motorkári

V Nitrianskom kraji zomreli pri dvoch dopravných nehodách motorkári. Polícia Nitrianskeho kraja o tom informuje na sociálnej sieti a zároveň vyzýva na opatrnosť na cestách.

08.05.2023 18:32
debata (7)

K dopravnej nehode došlo nedeľu (7. 5.) poobede na križovatke v obci Nemčice v Topoľčianskom okrese. Motorku BMW riadil 75-ročný muž, ktorý pravdepodobne nedal prednosť 20-ročnému vodičovi na motocykle Honda. Staršieho motorkára previezli vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice v Nitre, kde zraneniam podľahol.

VIDEO: Zábery nie sú vhodné pre deti a citlivé povahy

Policajti 20-ročného motorkára podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. „U nebohého bola odobratá krv na prípadné zistenie prítomnosti alkoholu alebo inej návykovej látky. Okolnosti, miera zavinenia a príčina dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania topoľčianskej dopravnej polície,“ priblížili policajti.

K druhej dopravnej nehode došlo v nedeľu v smere od Hurbanova pred odbočkou na obec Martovce v okrese Komárno. Polícia uviedla, že 76-ročný vodič auta Renault Thalia pravdepodobne nedal prednosť motorke Yamaha, ktorú viedol 40-ročný muž. „Motocyklista bol so zraneniami prevezený do nemocnice, kde zraneniam v nočných hodinách podľahol,“ skonštatovala.

Policajti vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom a mŕtvemu vodičovi taktiež odobrali krv na zistenie prípadného požitia alkoholu. „Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Komárne začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia,“ povedali.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #tragická dopravná nehoda #motorkárska sezóna