Tragická zrážka autobusu a auta pri Pozdišovciach: Jeden mŕtvy a tri zranené deti

Na ceste medzi obcami Trhovište a Pozdišovce v Michalovskom okrese sa v piatok ráno stala tragická dopravná nehoda.

19.05.2023 08:33 , aktualizované: 10:45
autobus, auto, Trhovište - Pozdišovce, nehoda Foto: ,
Nehoda autobusu a osobného auta na ceste 1/19 medzi obcami Trhovište - Pozdišovce.
debata (5)

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach pre TASR potvrdil, že na mieste sa zrazil autobus s osobným autom. Pri nehode zomrel jeden človek, podľa prvotných informácií sa zranili aj tri deti, ktoré sedeli v autobuse.

+1

„Nehodu nám nahlásili krátko po 7. hodine, na mieste sú stále všetky záchranné zložky. Zranení sú dvaja chlapci a jedno dievča, pri nehode zomrel vodič osobného auta,“ priblížil operačný dôstojník.

Policajný zbor Košického kraja informoval, že z dôvodu dokumentovania vážnej dopravnej nehody je štátna cesta 1/19 medzi uzatvorená v oboch smeroch. Policajti cestnú premávku odkláňajú na obchádzkové trasy cez obce Bánovce nad Ondavou a Laškovce.

Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová doplnila, že nehoda sa stala za doposiaľ presne nezistených okolností, auto sa čelne zrazilo s linkovým autobusom, v ktorom sa viezlo 11 cestujúcich. „Na miesto boli ihneď vyslané všetky záchranné zložky. Mladý vodič osobného auta utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom,“ priblížila Mésarová.

Polícia miesto udalosti v týchto chvíľach dôkladne dokumentuje. U vodiča autobusu bola na mieste vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Prípadné požitie alkoholu u vodiča osobného vozidla bude zisťované pri pitve. Cesta je naďalej uzavretá a policajné hliadky riadia cestnú premávku, odkláňajú dopravu na obchádzkové trasy. Bližšie okolnosti, za akých k tejto dopravnej nehode došlo, čo bolo jej presnou príčinou a miera zavinenia jej účastníkov, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová potvrdila, že na mieste sa zranili traja ľudia. Záchranári dvoch z nich po ošetrení transportovali do nemocnice, tretí bol ošetrený na mieste. Hovorkyňa Sveta zdravia Bianka Krejčíová TASR potvrdila, že dvoch pacientov s ľahkými zraneniami ošetrili v michalovskej nemocnici a následne ich prepustili do domácej liečby.

Polícia v tejto súvislosti vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa správali na cestách zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali a sledovali situáciu okolo seba.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda