Zdravotník nasilu za ruku po zemi odtiahol muža z priestorov košickej nemocnice

Zdravotník košickej univerzitnej nemocnice odtiahol muža, zrejme bezdomovca, z priestorov urgentného príjmu. Muža pritom chytil za ruku a po zemi ho silou ťahal preč z priestorov nemocnice. Video sa začalo šíriť na sociálnych sieťach.

05.06.2023 18:00
debata (135)

Muž na videu sedí na zemi, pri sebe má barlu a tašku, nezrozumiteľne niečo vraví, pričom zrejme plače. Následne k nemu prichádza zdravotník. „Dobre, pomôžem Vám von,“ hovorí na muža, pričom ho zoberie za ruku a ťahá ho po zemi niekoľko metrov smerom preč z nemocnice. Muž stačí len schytiť svoju tašku.

Na udalosť upozornil portál Aktuality. „Katastrofa. Ty vole,“ počuť na videu ženský hlas. Tá si incident natáčala. V závere videa sa objaví ešte ďalší zamestnanec nemocnice, ktorý sa prišiel pozrieť, čo sa stalo.

Univerzitná nemocnica L. Pasteura v reakcii na video uviedla, že zdravotníci sa na urgentných príjmoch neraz stretávajú s rôznymi prípadmi, asociálnym a neprispôsobivým či dokonca agresívnym prístupom rôznych pacientov.

„V každom prípade je však povinnosťou zdravotníka zvládnuť takúto situáciu profesionálne, primeraným a etickým spôsobom. A pokiaľ si to okolnosti vyžadujú, aj za asistencie ochranky či polície,“ informovala hovorkyňa univerzitnej nemocnice Monika Krišková.

Uvedený prípad podľa hovorkyne medzi také nepatril. Okamžite, ako sa prostredníctvom sociálnych sietí o konaní zdravotníka v nemocnici dozvedeli, začali ho riešiť s tým, že „voči danej osobe bude vyvodená zodpovednosť v súlade s pracovno-právnymi predpismi.“

© Autorské práva vyhradené

135 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Lui