Štúdium v ČR v porovnaní so štúdiom v SR na neštátnych školách

Súkromné vysoké školstvo je v Českej republike výrazne rozvinutejšie než na Slovensku, hoci aj tu sa dá v blízkej budúcnosti očakávať ďalší dynamický vývoj (na akreditáciu čaká v súčasnosti asi desať subjektov). Nateraz však na Slovensku fungujú štyri súkromné školy, zatiaľ čo v Česku je ich okolo tridsať.

01.08.2004 00:00
debata

Z toho samozrejme vyplýva aj rozdielna šírka ponuky študijných odborov. Kým slovenské súkromné školy ponúkajú iba programy na štúdium ekonómie, manažmentu, sociálnej práce a práva, škála ponúkaných odborov v Českej republike je omnoho širšia. V ponuke sú okrem týchto odvetví aj umelecké či technické odbory, hotelierstvo, medzinárodné vzťahy atď.

  Ekonómii a manažmentu sa na Slovensku venujú dve súkromné vysoké školy. Ide o Vysokú školu manažmentu v Trenčíne a Vysokú školu ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave. V Česku sa týmto a príbuzným odborom venuje viac než desať škôl.

  NEWTON College vstupuje do tohto rozsiahleho konkurenčného prostredia s presvedčením, že je schopná svojim študentom ponúknuť najvyššiu možnú úroveň vzdelania v oblasti podnikania a manažmentu.

debata chyba