NEWTON College dokončuje prípravy na akademický rok

NEWTON College dokončuje prípravy na uvítanie svojich prvých študentov, ktorým je pripravená od októbra ponúknuť to najlepšie prostredie a študijné podmienky. Už v marci tohto roka, keď obdržala akreditáciu od Ministerstva školstva, mládeže a telovýchovy Českej republiky, začala intenzívne prípravy na výučbu a teraz sa chystá otvoriť svoje brány vo svojom prvom akademickom roku.

16.09.2004 15:52
debata

Maximálny dôraz, ktorý nemá v českom vysokom školstve obdobu, kladie NEWTON College na prípravu a tréning svojich pedagógov. Aj teraz prebiehajú kurzy a školenia všetkých učiteľov, ktorí budú na NEWTON College pôsobiť. Cieľom je čo najlepšie ich zoznámiť s metódami výučby a s hlavnými zásadami školy, ktorými sú maximálna interakcia so študentmi a dôraz na najnovšie poznatky teórie a praxe manažmentu. NEWTON College dokonca vybudovala vlastné certifikačné pracovisko, ktoré sa sústavne venuje zdokonaľovaniu a hodnoteniu všetkých pedagógov. Zároveň prebieha aj dokončovanie vnútornej školskej počítačovej siete, ktorá študentom ponúkne maximálny užívateľský komfort a zjednoduší celý rad študijných záležitostí.

Súčasťou intenzívnej prípravy na začatie výučby je aj nákup kníh do školskej knižnice. Tá sa postupne zapĺňa knihami v hodnote vyše pol milióna korún. Študenti, ktorí v októbri začnú štúdium na NEWTON College, tak budú mať k dispozícii dostatok špičkovej odbornej literatúry i učebníc a skrípt k jednotlivým predmetom.

debata chyba