Vo Filadelfii horela veľká ropná rafinéria, zranenia nie sú

Séria explózií dnes poškodila ropnú rafinériu v americkom štáte Pensylvánia, oznámila televízia NBC. Masívny požiar zachvátil prevádzky spoločnosti Philadelphia Energy Solutions. Oheň bol viditeľný na kilometre ďaleko a explózie zaznamenali ľudia až v meste South Jersey vzdialenom 100 kilometrov. Žiadne závažnejšie zranenia incident nespôsobil.

21.06.2019 14:47
USA Filadelfia rafinéria požiar pensylvánia ropa Foto: ,
Dym a plamene stúpajú z horiaceho závodu rafinérie vo Filadelfii, štát Pensylvánia.
debata (4)

V rafinérii pracuje asi 1 000 ľudí. Na miesto prišli tri oddiely hasičov, okolité cesty boli uzavreté. Obyvatelia južných predmestí Filadelfie, ktoré sa nachádzajú neďaleko rafinérie, by podľa záchranárov nemali vychádzať. Ani po štyroch hodinách nie sú plamene pod kontrolou.

Okolie horiacich objektov zahalil hustý čierny dym, ktorý pokrýva aj niektoré Filadelfské štvrte. Evakuáciu zatiaľ miestne úrady nenariadil. Príčina nešťastia nie je jasná, prvá explózia poškodila butanovú nádrž. Podľa agentúry AP v rafinérii horelo už pred dvoma týždňami.

Rafinérsky komplex založený pred 150 rokmi je najstarší a najväčší svojho druhu na východnom pobreží USA, uvádza firma na svojom webe.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #požiar #Filadelfia #Pensylvánia #ropná rafinéria