Auto v protismere ohrozovalo premávku na diaľnici. Pozrite si šialenú jazdu

Policajti boli nútení na niekoľko minút zastaviť premávku na diaľnici i podozrivé auto. Situácia sa odohrala na českej diaľnici D1 v smere na Brno. Pozrite si video zo šialenej jazdy v protismere.

24.06.2019 13:52
debata (24)

VIDEO: Pozrite si autentické video z jazdy v protismere na diaľnici. Spočiatku sa zdalo, že vodič diaľnicu opustí cúvaním, v druhej časti videa uvidíte, že realitou bol opak.

Video

Vodiči hlásili vozidlo v protismere, a tak polícia túto nebezpečnú situáciu vyriešila pozastavením premávky. „Štyridsaťtriročný vodič červeného Citroenu bol dezorientovaný a nepochopiteľné jednanie nevedel rozumne vysvetliť,“ uviedla policajná hliadka z obvodného oddelenia vo Vyškově. Vodič nebol pod vplyvom alkoholu ani drog. Prípad sa preveruje ako trestný čin verejného ohrozenia z nedbanlivosti. Páchateľom v takýchto prípadoch hrozí až päťročný pobyt vo väzení.

Česká polícia radí, čo robiť v prípade, že sa ocitnete v protismere.

1# Zastavte na krajnici, pokiaľ to nie je možné neriskujte a zastavte ku stredovému pásu diaľnice

2# Zapnite výstražné smerovky, nech vás je vidieť.

3# Utečte z vozidla s nasadenou reflexnou vestou za zvodidlá, pretože aj správne odstavené auto predstavuje vysokú hrozbu zrážky.

4# Zavolajte na číslo 158 a uveďte svoju polohu.

„Najdôležitejšie je, aby sa vodič nesnažil na diaľnici auto otočiť. Nielen, že sa to nesmie, ale je to predovšetkým mimoriadne riziková akcia, ktorá vzhľadom k rýchlosti prechádzajúcich vozidiel môže mať fatálne následky,“ uviedol šéf BESIP-u Tomáš Neřold.

Už dnes existuje na diaľniciach systém detekcie vozidiel v protismere, senzory sú nainštalované na mýtnych bránach. Akonáhle zaregistruje vozidlo idúce opačným smerom, spustí poplach a ostatným vodičom zobrazuje varovnú správu na elektronických infotabuliach na danom úseku.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnica D1 #jazda v protismere