Chorvátske more zaplavilo Viedeň

Pred zápasom Rakúsko-Chorvátsko dobyli Viedeň bez boja Chorváti. Podľa predbežných odhadov až sto tisíc Chorvátov zaplavilo centrum rakúskeho hlavného mesta. Maria Hilfer Strasse, Radničné námestie ale aj cisárske sídlo Hofburg bolo zaplnené červeno-bielymi šachovnicovými dresmi. Domácich Rakúšanov bolo v centre vidieť iba veľmi málo. Chorváti pred zápasom oplývali optimizmom, často podporenom miestnym pivom.

08.06.2008 17:16
Nie, nie, žiadny Záhreb. Chorvátski fanúšikovia... Foto: ,
debata

„Určite vyhráme,“ povedal Mirko Blašič zo Záhrebu. Do Rakúska prišiel spolu s kamarátmi iba na jeden deň. Ako vraví, mal veľké šťastie, že vôbec zohnal lístky aspoň na jeden zápas. „Náš zväz vybojoval veľmi málo lístkov,“ sťažuje sa. Ako dodáva, na viac zápasov by mu asi ani nevyšli peniaze. „Lístky sú drahé, až 88 eúr za jeden lístok za bránu,“ tvrdí Blašič. S organizáciou je on aj jeho kamaráti spokojní. „Výborne je, že sa môžeme vybúriť vo fanúšikovských zónach, ale keď sa v centre mesta stretneme veľká skupina, tak to je iný bordel,“ dodáva s úsmevom Blašič.

Fanúšikovské zóny sú niekoľkohektárové ohradené zóny, kde okrem veľkoplošných obrazoviek sú výčapy piva, ihriská na plážový futbal, kolotoče ale aj miesta na oddych. Chodia tam najmä ľudia, na ktorých nevyšlo s lístkami. Po celom Rakúsku je podobných centier šesťdesiat.

debata chyba