Vo vraku Fossettovho lietadla našli kosť

V troskách lietadla vo východnej Kalifornii, ktoré patrilo americkému letcovi a milionárovi Stevovi Fossettovi, našli úlomok kosti. Polícia si však podľa posledných informácií zatiaľ nie je istá, či ide o úlomok ľudskej kosti. Fossett zmizol pred rokom pri lete nad púšťou v susednej Nevade a tento rok vo februári ho úrady vyhlásili za mŕtveho.

03.10.2008 11:41
Fossett Foto:
Americký dobrodruh Steve Fossett
debata

Americký federálny Úrad pre bezpečnosť v doprave (NTSB) potvrdil, že experti našli vo vraku asi päť centimetrov dlhý úlomok kosti. „Nevieme, či je ľudská. Ale určite by mohla byť,“ povedal na tlačovej konferencii šerif okresu Madera County John Anderson len pár hodín po tom, čo šéf NTSB uviedol, že išlo o ľudskú kosť. Potvrdiť, či vyvrátiť s konečnou platnosťou, či nájdené pozostatky patrili Fossettovi, by mala potvrdiť analýza DNA.

Záchranný tím trosky lietadla lokalizoval v stredu zo vzduchu. Kalifornská polícia vo štvrtok potvrdila, že lietadlo skutočne patrilo milionárovi Fossettovi. Experti sa teraz snažia zistiť, čo spôsobilo pád lietadla.

Vrak leží vo výške 3-tisíc metrov, západne od mesta Mammoth Lakes v blízkosti pohoria Sierra Nevada a neďaleko hraníc Kalifornie a Nevady. Trosky lietadla sa nachádzajú neďaleko miesta, kde turista v utorok objavil niekoľko vecí, ktoré patrili Fossettovi, vrátane jeho svetra a pilotného preukazu.

Vtedy 63-ročný Fossett sa vydal sám 3. septembra 2007 na krátky vyhliadkový let nad nevadskou púšťou, z ktorého sa nevrátil.

debata chyba