Rútiacemu sa autobusu unikol o milimetre

Muž v ruskom meste Perm mal obrovské šťastie, istej smrti unikol len o milimetre! V momente, keď prechádzal cez priechod pre chodcov, vrazil autobus v plnej rýchlosti do auta stojaceho na semaforoch a uháňal ďalej do križovatky.

20.10.2009 15:42 , aktualizované: 18:58
autobus Foto:
Muž uniká pred rútiacim sa autobusom.
debata

Chlapík v obleku a s taškou v ruke „sa možno ponáhľal do práce“, píše britský portál Daily Mail. A to mu zrejme aj zachránilo život. Keby sa cez „zebru“ presúval o niečo pomalšie, pohotovo nezareagoval a nezačal utekať, tragédia by bola na svete.

Príčinou kolízie, ktorú zachytila bezpečnostná kamera na križovatke, bolo zrejme zlyhanie bŕzd autobusu značky Mercedes. Auto, do ktorého vrazil, totálne zdemoloval, ďalších 18 vozidiel v rannej špičke na frekventovanej ulici Komsomolska tiež nemalo šancu uniknúť a viac či menej ich poškodil. Nikto však, akoby zázrakom, nezahynul.

Štyria ľudia sa však zranili, bola medzi nimi aj tehotná žena. „Pacientku sme prijali na gynekologickom oddelení, u zvyšných troch mužov preverujeme podozrenie na otras mozgu,“ citoval ruský internetový portál ura.ru vedúceho lekára pohotovosti miestnej nemocnice Eugena Samarkina. „Ľudia vyskakovali za jazdy z autobusu raziaceho si cestu pomedzi stojace autá,“ uviedli svedkovia hrôzostrašne vyzerajúcej udalosti. Keď sa konečne zastavil, potom ako prešiel celou Puškinovou ulicou, na schodoch promenády, vyšľahli z neho plamene a zvyšní cestujúci vyliezli cez rozbité okná von.

Celá trasa, ktorú od svetelnej križovatky prešiel, bola posiata črepinami a časťami rozbitých automobilov. Zatiaľ čo oficiálne zdroja hovoria, že ich bolo štrnásť, niektoré výpovede svedkov udávajú až dvadsať zdemolovaných áut.

Autobus patriaci súkromnej spoločnosti Edelweiss prešiel podľa slov zástupcu firmy previerkou v piatok. Taktiež potvrdil, že sa šofér ráno pred nehodou podrobil lekárskemu vyšetreniu a bol v poriadku. Spoločnosť sa domnieva, že kolíziu spôsobil práve on, keď si údajne pomýlil pedále a namiesto brzdy skočil na plyn.

Mesto Perm je administratívnym centrom Permského kraja a leží na rieke Kama na úpätí pohoria Ural.

Autobus sa zastavil až na schodoch promenády. Foto: Daily Mail
autobus Autobus sa zastavil až na schodoch promenády.
Muž uniká pred rútiacim sa autobusom.
Auto bolo po nehode súce do šrotu.
+1Autobus sa zastavil až na schodoch promenády.
debata chyba