Bin-Ládina sme na ministerstve zahraničia nenašli, robia si žarty Američania

Americké ministerstvo zahraničných vecí v stredu s humorom zareagovalo na vyjadrenia iránskeho prezidenta Mahmúda Ahmadínedžáda. Podľa jeho slov sa bin Ládin ako nahľadanejší terorista na svete nachádza vo Washingtone. Hovorca amerického rezortu diplomacie Philip Crowley však vyhlásil, že na ministerstve zahraničných to nebude.

06.05.2010 08:13
debata (2)

Ako povedal prítomným novinárov, pozorne sme prehľadali každý kút, no nenašli sme ho. Crowley zároveň na margo vyjadrení kontroverzného iránskeho lídra dodal, že jeho informácie o pobyte bin Ládina sú pre americkú diplomaciu novinkou.

Ahmadínedžád v stredu vyhlásil, že bin Ládin sa nenachádza v Teheráne, ale vo Washingtone. V rozhovore pre televíznu stanicu ABC tak reagoval na správy niektorých médií, že Ládin sa skrýva v Iráne.

Ahmadínedžád podľa vlastných slov „počul“, že šéf al-Kájdy je v hlavnom meste USA, svoje tvrdenie však nepodložil dôkazmi. „Je tam. Pretože bol kedysi partnerom pána Busha (exprezidenta Georgea Busha). Pracovali spolu. Pán bin Ládin nikdy nespolupracoval s Iránom, spolupracoval s pánom Bushom,“ vyhlásil iránsky prezident.

2 debata chyba