Ľadvinku napchanú bankovkami podlo zdvihol a nevrátil majiteľovi

Českí policajti pátrajú po asi štyridsaťročnom mužovi, ktorý si koncom apríla prisvojil tašku obsahujúcu české koruny a eurá za celkom 700 000 korún (27 193 eur). Peniaze našiel v areáli motorestu Deväť krížov na diaľnici D1 smerom na Brno.

25.06.2010 14:04
debata (26)

„Nielenže muža, ktorému ľadvinka spadla, na jej stratu neupozornil, ale navyše si ju prisvojil,“ povedal hovorca polície Bohumil Malášek. Nálezcovi hrozí šesť rokov väzenia.

Taška patrila 61-ročnému mužovi, ktorý sa v motoreste zastavil na občerstvenie. Polícia zverejnila záznam z tamojších bezpečnostných kamier. Je na ňom vidieť, ako muž taštičku s peniazmi stratil. Nálezca bol v jeho bezprostrednej blízkosti.

Chodil okolo a v nestráženej chvíli ľadvinku zo zeme zdvihol. Potom nasadol do svojho auta Opel Astra Caravan bielej farby, stojaceho hneď vedľa auta muža, ktorý prišiel o peniaze, a odišiel.

V taške bolo viac ako 300 000 českých korún a 15 000 eur. Aj majiteľ ľadvinky po strate hotovosti od Deviatich krížov odišiel. Za niekoľko minút si ale uvedomil, že peniaze už nemá a na miesto sa okamžite vrátil, peniaze tam ale už neboli.

Nálezca mal na sebe zelené pracovné oblečenie. Teraz po ňom intenzívne pátrajú kriminalisti. Mužovi hrozí po vypátraní obvinenie zo zatajenia nájdenej veci.

26 debata chyba