Bristský minister pre imigráciu je proti zákazu buriek v Británii

Britský parlament by sa nemal snažiť o presadenie zákazu nosenia buriek a iných odevov, ktoré zakrývajú tvár a telo, tvrdí britský minister pre imigráciu Damian Green.

18.07.2010 09:47
debata (7)

Nedávno schválený francúzsky zákon totiž umožňuje pokutovať moslimské ženy, ak sú na verejnosti odeté v burke. Podľa Greena sú Francúzi viac sekulárni, preto je pre nich takýto zákon prijateľnejší.

„Je veľmi nepravdepodobné a bolo by aj nežiaduce, ak by sa britský parlament pokúšal prijať zákon diktujúci, čo majú ľudia nosiť,“ Green sa vyjadril pre Sunday Telegraph.

„Osobne vychádzam z pocitu, že hovoriť ľuďom, čo môžu a nemôžu nosiť, keď len kráčajú po ulici, nie je práve britský štýl,“ zdôraznil s tým, že Briti sú tolerantná spoločnosť, ktorá rešpektuje ostatných.

Greenove slová nasledovali po návrhu zákona od jeho straníckeho kolegu z tábora konzervatívcov Philipa Hollobona, ktorého obsahom by bol zákaz zakrývať si na verejnosti tvár odevom. Hollobone tiež povedal, že odmieta diskutovať s moslimskými ženami, kým si z tváre neodstránia závoj.

7 debata chyba